Stiri de ultima ora

Premieră pentru Franța. A luat fața Germaniei și Marii Britanii, devenind destinația favorită a investitorilor străini

Premieră pentru Franța. A luat fața Germaniei și Marii Britanii, devenind destinația favorită a investitorilor străini
Economic
Franța devine pentru prima dată principala destinație europeană pentru noile investiții străine. Franța a depășit Marea Britanie și Germania, care se aflau pe primele locuri ale clasamentului, potrivit unui studiu Ernst&Young.

Numărul proiectelor de investiţii străine în Franţa a crescut anul trecut cu 17%, la aproape 1.200, în timp ce în Marea Britanie s-a înregistrat un avans de doar 5%.

Germania, în schimb, a bătut pasul pe loc și a avut tot 971 de proiecte, la fel ca în 2018.

Reformele preşedintelui Emmanuel Macron au jucat un rol important în stimularea investițiilor. Oficialul de la Paris a atenuat reglementările în privinţa angajărilor şi concedierilor, pentru a face economia franceză mai atractivă pentru investitori. Însă, mişcările violente de protest din 2018 şi 2019 împotriva reformelor sale, apoi grevele din transporturi de la finalul anului trecut şi începutul acestui an, din cauza modificării sistemului de pensii, au redus entuziasmul investitorilor străini.

În plus, în contextul pandemiei, două treimi din liderii de afaceri care au participat la studiu iau în calcul să își revizuiască planurile de investiții, iar 15 la sută să le amâne pentru anul viitor.

Economia franceză s-a contractat cu 5,8% în primele trei luni din 2020, comparativ cu un declin de 0,1% în trimestrul patru din 2019, ceea ce înseamnă că Franţa este, tehnic, în recesiune.

A doua economie a zonei euro a înregistrat în primul trimestru din 2020 cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial și a depăşit recordul din 1968, când Franţa a fost afectată de greve masive şi de turbulenţe sociale. 
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus