Stiri de ultima ora

Povestea CEO-ului care se află de 10 ani la conducerea celei mai mari companii din România

Povestea CEO-ului care se află de 10 ani la conducerea celei mai mari companii din România
Economic
De ani buni există o modă, o tendinţă, care încercă să portretizeze super-femei, care stau minimum 10-12 ore pe zi la serviciu, apoi după program mai au timp şi energie să fie mame de succes şi soţii ideale. Nu vreau să demitizez, dar mi-e greu să cred în existenţa unei Superwoman“, ne-a transmis Mariana Gheorghe, probabil, cel mai puternic CEO din România.

Ea activează de mai bine de zece ani într-un domeniu încă dominat de bărbaţi, adică industria de petrol şi gaze. Naturaleţea, profesionalismul şi experienţa o caracterizează pe Mariana Gheorghe, iar cel mai probabil cele trei calităţi au stat la baza îndeplinirii cu brio a celei mai mari provocări - acea de a prelua conducerea unei foste companii de stat. Deşi îl consideră ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri din carieră, - preluarea conducerii companiei petroliere la puţin timp de la privatizare -, Mariana Gheorghe trece această provocare şi la capitolul celor mai mari realizări. Iar rezultatele obţinute îi confirmă succesul. Ani la rând compania a raportat profituri de sute de milioane sau chiar peste un miliard de euro. „În cazul OMV Petrom, transformarea companiei a fost una de succes“, spune Mariana Gheorghe, însă nu-şi însuşeşte meritele, ci le atribuie întregii echipe. „Acest succes nu este meritul unui singur om, este meritul echipelor care au reuşit să accepte schimbarea şi s-au implicat cu entuziasm în acest proces“, spune CEO-ul OMV Petrom.    

Avantajele unei femei de succes

Deşi activează, aşa cum am mai spus într-o industrie pur masculină, Mariana Gheorghe spune că acest lucru a fost un avantaj pentru ea. „Cred că o femeie poate fi mai empatică, lucru extrem de important pentru un lider. Poate fi mai atentă la semnalele celor din jurul său, mai concentrată pe detalii care fac diferenţa, se bazează mai mult pe intuiţie. Iar în domenii în care trebuie coordonaţi foarte mulţi oameni, se lucrează cu mulţi stakeholderi şi aceştia pot influenţa activitatea companiei, faptul că femeile ştiu să asculte şi sunt empatice, este un avantaj“, eplică ea. Când vine vorba de sfaturi, preşedintele directoratului companiei petroliere îşi aminteşte cu nostalgie de perioada petrecută la Londra. Trebuie menţionat faptul că anterior datei de 15 iunie 2006, când a fost numită director general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe a lucrat pentru BERD, mai întâi ca bancher asociat şi apoi ca bancher principal pentru Europa de Sud-est şi Regiunea Caspică.

„Pentru mine perioada petrecută la Londra a fost un proces complex de învăţare. Cele mai multe sfaturi pe care le-am considerat foarte utile le-am primit de la foşti manageri direcţi sau mentori, englezi sau americani. Era la începutul anilor ’90 şi veneam dintr-o ţară în care sistemul era foarte important. Iar  sfaturi precum «fii tu însuţi», «crede în tine», «învaţă din greşeli», «priveşte provocările ca oportunităţi» reprezentau o mare schimbare de abordare. Sunt principii care mă definesc ca manager şi pe care continui să le aplic.“, spune managerul companiei petroliere.

Mariana Gheorghe şi-a început cariera în urmă cu 37 de ani, după absolvirea Facultăţii de Relaţii Internaţionale la Academia de Studii Economice. Ulterior, a urmat şi Facultatea de Drept (1989) şi Finanţe Corporatiste la London Business School, în 1995. În perioada, 1979-1991 a deţinut diverse funcţii în cadrul a două companii româneşti, Policolor şi Chimica/Romferchim. Următorii doi ani a lucrat pentru Ministerul Finanţelor din România, unde a deţinut funcţia de director general adjunct, în cadrul Departamentului de Finanţe Internaţionale.

Calităţiile unui manager

Pentru a fi un bun manager, Mariana Gheorghe spune că în primul rând trebuie să ai o cunoaştere aprofundată a businessului: „e vorba de expertiză în domeniul în care activezi, iar această expertiză constituie baza.“ Mai apoi, un bun manager trebuie să aibă capacitatea de a mobiliza oamenii, „de a-i face să contribuie cu ce e mai bun în ei“. Indiferent de domeniul de activitate, pasiunea şi implicarea sunt esenţiale: „trebuie să-ţi placă ceea ce faci, să fii pasionat, să ai rezultate, să te implici, să vrei să-ţi laşi amprenta asupra modului în care sunt făcute lucrurile“, sunt recomandările Marianei Gheorghe.  

Cele mai mari satisfacţii

„Decizia de a accepta jobul din Londra a fost primul moment crucial pentru cariera mea. Următorul a fost când am decis să mă întorc în ţară, acceptând propunerea de a prelua conducerea OMV Petrom, în urmă cu 10 ani. Cred că transformarea OMV Petrom dintr-o companie de stat, într-o companie privată de succes este una din principalele realizări, iar zonele în care îmi place să cred că mi-am lăsat amprenta sunt legate de procesul de dezvoltare continuă a oamenilor şi de faptul că am demonstrat că o companie din oil&gas poate acţiona ca un model de sustenabilitate şi dezvoltare durabilă“, afirmă Mariana Gheorghe.

Spune despre ea că este familistă convinsă şi că familia este acel pilon care ne dă stabilitate în viaţă. Totuşi, Mariana Gheorghe recunoaşte că pentru a ajunge la acest nivel în carieră, a trebuit deseori să muncească peste program, să se ocupe şi seara sau în weekenduri de chestiuni de serviciu. „Voi avea mereu regrete că timpul cu familia sau prietenii a fost uneori sacrificat în detrimentul job-ului“, spune Mariana Gheorghe, precizând că oamenii de la serviciu, cei care lucrează alături de ea,  sunt cea de-a doua familie, iar o parte din sacrificii le-a făcut şi pentru că iubeşte compania în fruntea căreia se află. „Am vorbit mai devreme de pasiune şi de implicare, ca factori esenţiali pentru succesul în carieră. Aş adăuga onestitatea şi integritatea, care sunt calităţi foarte importante pentru mine“, adaugă Mariana Gheorghe.

Sunt o familistă convinsă şi, pentru mine, familia este acel pilon care ne dă stabilitate în viaţă. Dar pentru a ajunge la acest nivel în carieră, a trebuit deseori să muncesc peste program, să mă ocup şi seara sau în weekenduri de chestiuni de serviciu şi voi avea mereu regrete că timpul cu familia sau prietenii a fost uneori sacrificat în detrimentul job-ului.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus