Stiri de ultima ora

Posibile propuneri de comisari europeni: România ar viza portofoliul Energiei, cu Luminița Odobescu, la concurență cu alte patru state

Premierul Viorica Dăncilă ar fi transmis liderilor de la Bruxelles că Bucureștiul ar fi interesat și de Transporturi sau mediu.

Luminița Odobescu, în calitate de ambasador al României la UE, a reprezentat Bucureștiul în COREPER (Consiliul pentru JAI, justiție și afaceri interne) care a dat un prim vot asupra candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. La acea dată, au existat informații potrivit cărora Luminița Odobescu a votat împotriva lui Kovesi, la indicațiile guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Luminița Odobescu a fost numită de președintele Klaus Iohannis în funcția de ambasador al României la UE chiar la începutul mandatului său, în 2015, odată cu numirea lui George Maior ambasador în SUA și a lui Emil Hurezeanu în Germania.

Luminiţa-Teodora Odobescu, 50 de ani, este diplomat de carieră. Între noiembrie 2012 şi august 2015 a exercitat funcţia de Consilier de stat pentru afaceri europene şi politică externă în cadrul Cancelariei Primului Ministru. În decembrie 2014 i-a fost acordat gradul diplomatic de ambasador.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus