Stiri de ultima ora

Pompeo, la Bruxelles, pentru a discuta despre Iran cu UE

Pompeo, la Bruxelles, pentru a discuta despre Iran cu UE
Economic
Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a decis să efectueze astăzi o vizită la Bruxelles, pentru a discuta despre "probleme urgente", şi anume Iranul, cu oficiali europeni, a anunat un oficial de la Departamentul de Stat american, relatează AFP.

El îşi anulează, astfel, etapa de la Moscova a vizitei sale în Rusia, care era prevăzută pentru astăzi.

Însă va efectua o vizită la Soci, o staţiune balneară rusă la Marea Neagră, unde urmează să fie primit de preşedintele rus Vladimir Putin şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat acest purtător de cuvânt înaintea plecării secretarului american de la Washington, mai scrie AFP.

Un Consiliu al Afacerilor Uniunii Europene (UE) este prevăzut astăzi la Bruxelles, însă Departamentul de Stat nu a precizat ce întâlniri se află pe agenda lui Mike Pompeo.

Diplomaţia americană s-a limitat să anunţe că Pompeo se întâlneşte cu reprezentanţi ai Franţei, Regatului Unit şi Germaniei, cele trei ţări europene semnatare ale Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

Iranul a anunţat, la 8 mai, la exact un an de la retragerea Statelor Unite din acest acord internaţional, că îşi suspenda anumite angajamente pe care şi le-a asumat în cadrul acestui document, cu privire la rezervele de apă grea şi uraniu.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus