Stiri de ultima ora

PNL A VALIDAT ÎNŢELEGEREA CU PSD: Nicu Marcu, favorit la şefia ASF

PNL A VALIDAT ÎNŢELEGEREA CU PSD: Nicu Marcu, favorit la şefia ASF
Economic
Biroul Executiv al PNL a votat, astăzi, propunerile liberalilor la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ANRE, Curţii de Conturi şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Potrivit unor surse liberale, Nicu Marcu este propus la şefia ASF, Mircea Man - vicepreşedinte la ANRE, Claudia Boghicevici - consilier la Curtea de Conturi, iar Maria Moţa şi Claudia Popa - la CNCD.

De altfel, pentru şefia ASF, aşa cum a arătat Ziarul BURSA, Nicu Marcu va beneficia şi de voturile social-democraţilor din comisiile reunite de buget, finanţe-bănci ale Parlamentului.

La ANRE, PSD ar fi cedat funcţia de vicepreşedinte către liberali. Iniţial, în interiorul PSD a fost o luptă intensă pentru postul de vicepreşedinte ANRE fiind vehiculate trei nume: preşedintele comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, senatorul Gheorghe Marin şi Marian Neacşu. Iulian Iancu nu ar fi fost agreat de actuala conducere a PSD iar Marian Neacşu va fi propus pentru un post de simplu membru la ANRE.

Toni Greblă este susţinut de PSD pentru funcţia de preşedinte la secţia drept public din Consiliul Legislativ, iar Mariana Moţ reprezintă opţiunea social-democraţilor pentru funcţia de preşedinte secţia de drept privat.

La Curtea de Conturi, Niculae Bădălău va fi propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit după ce înţelegerea dintre PSD şi Pro România pentru aceste nominalizări a picat, iar Ilie Sîrbu va fi propus pentru funcţia de consilier fiscal.

Pentru Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării lucrurile nu s-au tranşat deocamdată. Propunere PMP pentru funcţia de simplu membru la CNCD, Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal - se menţine şi cel mai probabil va fi validată de către Parlament.

Plenul Parlamentului se va reuni mâine, 24 iunie, pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, ANRE şi Consiliul Legislativ. Astfel la ASF urmează să fie numit preşedintele pentru restul de mandat până în noiembrie 2023, la ANRE - un vicepreşedinte şi doi membri, la Consiliul Legislativ - un preşedinte Secţie de drept public şi un preşedinte Secţie de drept privat.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus