Stiri de ultima ora

Planul prin care General Motors îşi propune să construiască maşini electrice profitabile

Planul prin care General Motors îşi propune să
construiască maşini electrice profitabile
Economic
Directorul general al General Motors Co, Mary Barra, a făcut o promisiune îndrăzneaţă investitorilor că producătorul de automobile din Detroit va face bani din vânzarea de maşini electrice până în 2021, scrie Reuters.

Ceea ce Barra nu a explicat în detaliu este modul în care GM intenţionează să facă ceea ce până în prezent nu a făcut nici un producător de automobile.

Răspunsul este un pariu uriaş pe combinarea unei tehnologii proprii a bateriilor, a unui design flexibil şi low-cost al vehiculelor şi a producţiei de volum mare, în principal în China, spun şase actuali şi foşti directori GM şi şase experţi din industrie intervievaţi de Reuters.

Promisiunea lui Barra de a obţine profit este o pretenţie îndrăzneaţă într-un segment de piaţă care a fost condus mai mult de politica guvernamentală decât cererea consumatorilor şi unde Tesla Inc - cel mai mare producător de vehicule electrice din lume – foloseşte peste un miliard de dolari în numerar în fiecare trimestru pentru vânzarea de vehicule la preţuri premium.

Barra şi GM au investit foarte mult în strategia de electrificare şi au lucrat în cursul anului trecut pentru a convinge investitorii că GM poate concura cu Tesla, construind pe succesul celui mai recent vehicul electric al producătorului, modelul Chevrolet Bolt EV, şi pe reducerea costurilor pe parcurs.

Un element cheie al planului, potrivit celor doi oameni familiarizaţi cu strategia companiei, este reducerea cantităţii de cobalt din noul sistem de baterii EMC 1.0 al GM. Preţul cobaltului - cel mai costisitor ingredient din celulele actuale de acumulatori litiu-ion - a crescut în ultimii doi ani, anticipând creşterea cererii din partea producătorilor de automobile. Preţurile la cobalt au atins un nivel record în această lună pe London Metal Exchange.

Noua generaţie a acumulatorului de la GM măreşte cantitatea de nichel, ceea ce permite bateriilor să stocheze şi să producă mai multă energie, au declarat oamenii pentru Reuters.

Inginerii GM lucrează, de asemenea, la alte proiecte şi progrese tehnologice, conform directorilor şi dosarelor de brevete ale companiei, incluzând o ambalare mai eficientă a bateriilor în vehicule şi sisteme îmbunătăţite pentru gestionarea fluxului de energie şi răcirea celulelor bateriilor.

Fără a oferi detalii, GM a declarat că se aşteaptă ca aceste modificări să reducă costul bateriilor cu mai mult de 30%, de la 145 de dolari / kilowatt-oră la mai puţin de 100 de dolari până în 2021.

Experţii în baterii au declarat că costul total al unui pachet de baterii GM, cum este cel utilizat acum în EV Bolt, este de 10.000 – 12.000 de dolari, sau aproape o treime din preţul maşinii de 36.000 de dolari.

Totuşi, până în 2021, preţul ar putea scădea la 6.000 de dolari, potrivit consultantului Jon Bereisa, fost director de tehnologie GM, care a ajutat la dezvoltarea hibridului Chevrolet Volt şi a condus o mare parte din dezvoltarea bateriei litiu-ion.

Pentru a avea o politică sigură, vehiculele electrice reprezintă doar o mică parte din vânzările auto globale ale GM. Ca şi alţi producători, GM nu numai că pariază pe a-şi reduce costurile proprii şi pe îmbunătăţirea performanţei vehiculelor, dar şi pe creşterea cererii determinate de cotele mai mari de vehicule electrice impuse de guvernul din China, menite să contribuie la reducerea poluării şi a dependenţei ţării de petrol.

În plus faţă de îmbunătăţirea designului şi performanţei bateriei şi a vehiculului, GM lucrează cu partenerul chinez SAIC pentru a reduce costurile de asamblare a maşinilor electrice. Surse spun ca GM şi SAIC proiectează fabrici dedicate vehiculelor electrice în China, unităţi care sunt mult mai mici, mai puţin complexe şi mai eficiente decât o uzină convenţionala de automobile.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus