Stiri de ultima ora

PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI: OMV Petrom a investit 46 milioane euro în rafinăria Petrobrazi

PENTRU REDUCEREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI: OMV Petrom a investit 46 milioane euro în rafinăria Petrobrazi
Economic
Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a anunţat, astăzi, că va continua lucrările de modernizare la rafinăria Petrobrazi, iar compania a investit aproximativ 46 milioane de euro, începând din 2017, pentru modernizarea instalaţiei de cocsare.

"La această instalaţie, a fost implementat un sistem închis de golire rapidă care elimină în totalitate eventualele emisii de compuşi organici volatili, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului", arată un comunicat al companiei.

Noul sistem elimină complet emisiile de compuşi organici volatili din instalaţia de cocsare.

OMV Petrom a investit circa 1,6 miliarde de euro pentru modernizarea rafinăriei Petrobrazi în perioada 2005-2018.

"Petrobrazi este una din cele mai importante rafinării din România, care poate asigura consumul anual de carburanţi pentru aproximativ 3 milioane de maşini. Am investit circa 1,6 miliarde euro în perioada 2005-2018 pentru modernizarea Petrobrazi, pentru implementarea celor mai bune tehnologii disponibile la nivel internaţional, ceea ce a condus la condiţii de operare mult mai prietenoase cu mediul", a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de activităţile Downstream Oil.

Instalaţia de cocsare este un punct important în procesul de rafinare. Aici sunt redirecţionaţi compuşii petrolieri grei din celelalte instalaţii şi se realizează ultimele procese de transformare a ţiţeiului. Cocsul obţinut aici este folosit în principal în industria metalurgică.

"OMV Petrom a implementat în rafinăria Petrobrazi cele mai bune tehnologii disponibile pentru recuperarea vaporilor de hidrocarburi din instalaţia de cocsare. Astfel, vechiul sistem de golire, pus în funcţiune în urmă cu 20 de ani, a fost înlocuit cu un sistem modern care elimină în totalitate emisiile de compuşi organici volatili", spun reprezentanţii OMV Petrom.

Proiectul a presupus lucrări complexe de construcţii civile, instalarea a aproximativ 400 tone de conducte şi implementarea unor sisteme automatizate de control şi monitorizare.

Proiectul a implicat peste 450.000 de ore lucrate fără incidente.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus