Stiri de ultima ora

PENTRU FINANTAREA NOII HALE DE PRODUCTIE Acţionarii Aages aprobă majorarea capitalul cu minim 2,8 milioane lei

PENTRU FINANTAREA NOII HALE DE PRODUCTIE Acţionarii Aages aprobă majorarea capitalul cu minim 2,8 milioane lei
Economic
Acţionarii Aages Târgu Mureş (AAG) au aprobat, în şedinţa de astăzi, majorarea capitalului social al companiei cu aport în numerar, prin emisiunea unui număr de maxim 850.000 acţiuni, la un preţ cu un discount de 15% faţă de cel mediu ponderat de tranzacţionare al ultimelor 15 şedinţe bursiere înainte de data aprobării prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar nu mai mic de 3,3 lei/acţiune, se arată într-o notă publicată de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, compania poate să atragă cel puţin 2,805 milioane de lei din piaţă, reiese din comunicatul Aages.

"Valoarea cu care se va majora efectiv capitalul social va fi constatată de către Consiliul de Administraţie la finalul operaţiunii de piaţă", se mai arată în raportul companiei.

Scopul majorării de capital este finanţarea extinderii producţiei facilitată de finalizarea investiţiei în noua hală de producţie pe care Aages a început să o construiască în octombrie 2018 şi pe care a inaugurat-o luna trecută.

Astăzi, cotaţia AAG a încheiat şedinţa de tranzacţionare la 2,98 de lei, cu 2,76% peste cea de la finele săptămânii tocmai încheiate, dar cu mult sub cel de 3,9 lei, primul preţ de tranzacţionare al acţiunii emitentului la BVB, de acum aproape doi ani.

Aages, companie specializată în producţia de instalaţii de încălzire prin inducţie, a fost listată la BVB în vara anului 2017 de către casa de brokeraj Goldring, societate la care Aages apelează şi acum pentru întocmirea documentaţiei necesare în vederea îndeplinirii hotărârii acţionarilor de majorare a capitalului.

Pentru primele trei luni ale acestui an, producătroul de instalaţii de încălzire prin inducţie a înregistrat un profit net de circa 0,469 milioane lei, în creştere cu 56% faţă de rezultatul obţinut la aceeaşi dată a anului 2018, de aproape 0,3 milioane de lei.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus