Stiri de ultima ora

PENTRU ADUNAREA DIN 22 APRILIE SIF1 propune două variante de repartizare a profitului

PENTRU ADUNAREA DIN 22 APRILIE SIF1 propune două variante de repartizare a profitului
Economic
• Derularea a două programe de răscumpărare de acţiuni, fără distribuirea de dividende

SIF Banat - Crişana (SIF1) propune acţionarilor, pentru adunarea din 22 aprilie, două variante de repartizare a profitului net obţinut în exerciţiul financiar 2018, de 77,18 milioane de lei, informează societatea de investiţii financiare printr--o notă remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prima opţiune presupune alocarea către acţionari, sub formă de dividende, a sumei de 26,9 milioane de lei, restul de bani din rezultatul anului trecut urmând să meargă către "alte rezerve".

Nivelul dividendului unitar este de 0,052 lei care, raportat la cotaţia de închidere a acţiunilor SIF1 de la finalul săptămânii trecute, de 2,18 lei, oferă investitorilor un randament de 2,38%, plata dividendelor urmând a se realiza începând cu 11 octombrie 2019.

În situaţia aprobării acestei variante de distribuire a profitului, se va renunţa la demararea unui program de răscumpărare de acţiuni proprii, derulat în vederea reducerii capitalului social, numit Programul I, pe care acţionarii îl vor avea pe masă în adunarea extraordinară ce va avea loc tot la acea dată.

Cea de-a doua variantă presupune repartizarea întregului profit obţinut în 2018 către "Alte rezerve", din care să fie finanţat Programul I de răscumpărare, ce presupune achiziţionarea a 15 milioane de acţiuni SIF1, ce vor fi anulate.

Preţul minim la care este posibil să fie cumpărată o acţiune SIF1 este de 0,1 lei, iar cel maxim de 4,38 lei, durata operaţiunii de piaţă urmând a fi de 18 luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Programul I urmează a se derula numai dacă acţionarii aprobă repartizarea întregului profit net al exercitiului financiar 2018, la "Alte rezerve", informează SIF Banat - Crişana.

Totodată, acţionarii societăţii de investiţii financiare vor mai trebui să voteze

şi pentru un al doilea program de răscumpărare de acţiuni, denumit Programul II, ce presupune achiziţionarea a cel mult 880.000 de titluri SIF1, la acelaşi interval de preţ şi durată ca Programul I.

Titlurile răscumpărate urmează a fi distribuite gratuit către administratorii şi directorii societăţii în scopul fidelizarii acestora, precum şi a recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul SIF Banat - Crişana, conform criteriilor de performanţă ce urmează a fi stabilite de Consiliul de Administraţie al SIF1.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus