Stiri de ultima ora

Parlamentul german numeşte antisemită o campanie de boicotare a Israelului

Parlamentul german numeşte antisemită o campanie de boicotare a Israelului
Economic
Parlamentul german a devenit primul din Europa care a aprobat o moţiune care numeşte antisemită mişcarea de boicot, reducere a investiţiilor şi sancţiuni (BDS) împotriva Israelului, relatează The Guardian.

Moţiunea, care a fost aprobată astăzi, după-amiază, susţine că BDS "aduce aminte de cel mai teribil capitol din istoria Germaniei şi de sloganul "Nu cumpăraţi de la evrei" al naziştilor".

Moţiunea, propusă în Parlament de Uniunea Creştin Democrată a cancelarului Angela Merkel şi de social democraţi, liberalii FDP şi Partidul Verzilor, notează "îngrijorarea" din comunitatea evreiască cu privire la creşterea antisemitismului, mai relatează The Guardian.

Conform datelor Ministerului german de Interne, infracţiunile antisemite şi ale urii au crescut cu 20% în 2018, până la 1.800 de incidente.

Alternativa pentru Germania (AfD) a propus o moţiune separată prin care cerea interzicerea totală a mişcării BDS.

Mişcarea BDS face apel la artişti şi fanii muzicii să evite concursul Eurovision din acest weekend argumentând că găzduirea sa de către Israel reprezintă o diversiune de la politicile ţării faţă de palestinienii din Cisiordania şi Fâşia Gaza, mai scrie The Guardian.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus