Stiri de ultima ora

Paris Motor Show 2018: Un concept Renault care ar putea deveni primul model electric Dacia

Paris Motor Show 2018: Un concept Renault care ar putea deveni primul model electric Dacia
Economic
În seara premergătoare deschiderii ediției din acest an a expoziției auto de la Paris, Carlos Ghosn, șeful alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost gazda unui eveniment la care a fost invitat și Capital. Denumită „Electric Night”, prezentarea a dezvăluit câteva dintre direcțiile în care grupul Renault, din care face parte și Dacia, plănuiește să își dezvolte gama de produse.

Ultima ora

Vedeta serii a fost un concept pe care francezii de la Renault se pregătesc să îl transforme în vehicul de serie. Denumit K-ZE, crossoverul electric de segment A prezentat aseară la Paris are ca ţintă mai întâi piaţa chineză, însă preşedinte - director general al Groupe Renault a anunţat că acesta va deveni un vehicul global care va ajunge, cândva, şi în Europa. Cu un design sportiv care pare a avea influenţe atât de la modelele Twingo şi Clio ale Renault, dar şi de la Dacia Sandero, conceptul are o alură musculoasă şi compactă, iar autonomia estimată este de 250 km, adică una dintre cele mai bune din segment. K-ZE se reîncarcă uşor datorită unui dublu sistem de încărcare, compatibil cu prizele domestice şi infrastructura publică. Dintre dotările deja anunţate pentru piaţa chineză se remarcă senzori de parcare spate, cameră de marşarier şi ecran central cu navigaţie şi servicii conectate.

Conform declaraţiilor lui Carlos Ghosn, alegerea pieţei chineze ca primă zonă de desfacere a produsului este legată de dimensiunile acesteia (cea mai mare din lume), dar şi de faptul că aici există cele mai mare subvenţii pentru vehicule electrice şi cele mai mari vânzări ale unor astfel de maşini. China este prima piaţă mondială de vehicule electrice, dar şi piaţa cu cea mai rapidă creştere. Fabricarea modelului de serie derivat din conceptul K-ZE la nivel local va fi asigurată de e-GT New Energy Automotive Co, o companie de tip joint-venture creată cu Dongfeng Motor Group şi Nissan pentru a dezvolta şi a produce vehicule electrice competitive pe piaţa chineză.

„Grupul Renault a fost un pionier şi este lider în segmentul vehiculelor electrice. Modelul nostru nou, accesibil, urban şi inspirat de liniile unui SUV, Renault K-ZE, reuneşte intreaga experienta a grupului: leadership-ul în domeniul vehiculelor electrice, expertiza noastră în vehicule accesibile şi capacitatea de a construi parteneriate puternice", a declarat Carlos Ghosn. Oficialul a explicat şi că preţul viitorului crossover electric va fi „asemănător modelelor concurente produse de firme chineze”, acest detaliu fiind extrem de important pentru succesul vehiculului. De asemenea, şeful Alianţei Renault – Nissan – Mitsubishi a menţionat că modelul va ajunge şi în Europa însă nu a fost luată decizia dacă aici va purta marca Renault sau Dacia. „E încă devreme. Întâi să vedem evoluţia pe piaţa chineză”, a declarat Ghosn.

Modele Renault plug-in hybrid din 2020

Până la sosirea modelului K-ZE în Europa – eveniment aşteptat în viitorul nu foarte apropiat – Renault pregăteşte electrificarea gamei actuale de vehicule. Astfel, din 2020, modelele Clio, Megane şi Captur vor avea variante propulsate de sisteme hibrid de tip plug-in. Cu ajutorul „e-Tech”, o tehnologie inovatoare 100% Renault, Grupul poate să ofere versiuni hibride pe modele din segmentele B şi C.

În timpul prezentării conceptului K-Ze, Carlos Ghosn a vorbit şi despre maniera în care noua mobilitate modifică în profunzime experienţa la bord. Într-un vehicul conectat şi autonom, fără a mai fi atenţi la drum, utilizatorii vor trăi o experienţă mai sofisticată şi mai bogată, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional, pentru a profita la maximum de timpul petrecut pe traseu.

Din această perspectivă, Renault doreşte o apropiere de industria media şi, tocmai de aceea, a semnat o primă colaborare editorială cu Groupe Challenges, prin intermediul achiziţionării de acţiuni. Astfel s-a născut parteneriatul Augmented Editorial Experience (AEX), a cărui ambiţie este aceea de a transforma fiecare călătorie într-o experienţă unică de învăţare, dincolo de condus şi de vehiculul în sine.

„Odată cu apariţia unor vehicule conectate şi autonome, utilizatorii profită mai mult de timpul lor de călătorie. Cu Challenge Group, ne-am imaginat cum ar putea fi experienţa de mâine a unei mobilităţi personalizate şi conectate", a declarat Carlos Ghosn. „Accesul la conţinutul editorial de calitate, combinat cu experienţa reinventată a vehiculelor atât pentru şofer, cât şi pentru pasageri, va deveni un element diferenţiator important", a continuat acesta.

Conceptul AEX este prezentat începând de astăzi la standul Renault de la Salonul Auto de la Paris. Prin intermediul unei capsule mari şi a patru scenarii proiectate panoramic la 222 de grade, vizitatorul va putea descoperi cum experienţa din maşină poate fi îmbogăţită prin forme noi de conţinut premium, interactiv şi personalizat, elaborat de redacţiile Groupe Challenges.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus