Stiri de ultima ora

Oltchim, rezultat net de 40 de milioane de lei în primele 9 luni

Oltchim, rezultat net de 40 de milioane de lei în primele 9 luni
Economic
Combinatul chimic Oltchim a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un rezultat net de 40 de milioane de lei, dublu comparativ cu cel consemnat în perioada similară din 2016, de 16,152 milioane lei, conform datelor remise luni Bursei de Valori București.

Profitul brut a crescut cu 33 milioane de lei, respectiv cu 148%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, la 55,427 milioane lei. Cifra de afaceri s-a majorat cu 29%, la 716,3 milioane lei, determinată atât de creșterea cantităților de produse finite vândute, cât și de creșterea prețurilor de vânzare, ca urmare a majorării cotațiilor internaționale la produsele comercializate.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) a crescut cu 32 milioane lei (49%), la 95,908 milioane lei.

Vânzările la export și pe piața intracomunitară, în primele nouă luni 2017, au fost de 122 milioane euro și reprezintă 77% din totalul cifrei de afaceri.

"Importurile și achizițiile intracomunitare, în valoare de numai 21 milioane de euro, au determinat o balanță externă pozitivă a societății, de 101 milioane de euro", se menționează în Raportul remis BVB de către Oltchim.

Potrivit conducerii companiei, o contribuție pozitivă în evoluția rezultatelor economice este reprezentată și de continuarea lucrărilor de modernizare, a reparațiilor capitale cu efect direct, atât la creșterea cantităților fabricate, cât și la îmbunătățirea calității produselor. Valoarea totală a investițiilor realizate în perioada ianuarie — septembrie 2017 este de 8,9 milioane lei.

Sursele de finanțare folosite pentru investițiile realizate au fost numai surse proprii.

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost scos la vânzare prin nouă pachete de active a căror valoare totală de piață este de 293,728 milioane euro. Prețul de pornire a vânzării a fost de 307 milioane euro. Luna trecută, companiile Chimcomplex Borzești, Dynamic Selling Group au achiziționat pachete de active ale combinatului.

Contractul de vânzare de active încheiat între Oltchim și Chimcomplex Borzești pentru pachetele 1-5 și, parțial, pachetul 7, prevede un prețul al tranzacției de 127 milioane euro, respectiv 582,345 milioane lei, la care se adaugă TVA, conform unui raport remis, vineri, Bursei de Valori București.

Pachetul 6 achiziționat de Dynamic Selling Group SRL are prevăzută în contract o valoare a tranzacției de 1,9 milioane lei (8,725 milioane lei), plus TVA.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus