Stiri de ultima ora

O mare fabrică din România se vinde către chinezi

O mare fabrică din România se vinde către chinezi
Economic
Un producător vestimentar francez îşi vinde fabrica din Sibiu, cu aproape 400 de angajaţi, către un gigant chinez de textile şi îmbrăcăminte.

Fabrica Lacoste, care a avut afaceri de peste 21 milioane de lei în 2017, va fi vândută către compania chineză Sunrise Knits, una dintre cele mai mari companii de textile şi îmbrăcăminte din lume, parte a grupului Youngor, un gigant cu circa 19.000 de angajaţi şi vânzări de peste 11 miliarde euro, scrie profit.ro .

Potrivit sursei citate, Lacoste a intrat în posesia fabricii în urmă cu 3 ani, odată cu preluarea foştilor proprietari, firmele franceze Tricotages de Saintlouis şi Fabrication des Gayettes.

Acum, întreaga participaţie este vândută de francezi către Sunrise Knits din China (90%) şi Smart Shirts Knits (10%), ambele parte din grupul chinez Youngor. Grupul, fondat în 1979 şi listat la bursa din Shanghai, este producător de îmbrăcăminte, dar şi implicat în proiecte de dezvoltare imobiliară, infrastructură de transport şi distribuţie de energie. Anul trecut a avut vânzări în echivalent a 11,4 miliarde euro şi un profit de 660 milioane euro, având active totale de 12,2 miliarde euro.

Fabrica din Sibiu, pe piaţă din 1998, produce în sistem lohn articole de îmbrăcăminte. În 2017, ultimul an raportat, a avut un profit net de 1,1 milioane lei. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus