Stiri de ultima ora

#nudoarlaunii Banca Transilvania anunta si ea lansarea Apple Pay in Romania

#nudoarlaunii Banca Transilvania anunta si ea lansarea Apple Pay in Romania
Economic
Banca Transilvania anunta si ea lansarea Apple Pay in Romania, dupa ce ING Bank Romania a transmis la inceputul zilei un mesaj referitor la introducerea portofelului digital dezvoltat de catre Apple pe piata locala. Niciuna dintre cele doua banci nu au precizat o data exacta.

Astfel, atat clientii Bancii Transilvania cat si cei ai ING Bank Romaniei vor avea posibilitatea odata cu lansarea serviciului Apple Pay in Romania, sa faca plati prin intermediul telefoanelor iPhone.

Banca Transilvania si ING Bank Romania sunt singurele banci din tara noastra care au introdus optiunea de plata NFC cu telefonul, prin lansarea BT Pay si ING Pay, insa aceasta optiune nu putea fi folosita de utilizatorii dispozitivelor Apple.

Volumul tranzactiilor prin intermediul aplicatiei de Mobile Banking a crescut cu 54% in 2018, fara de aceeasi perioada a anului anterior. BT Pay, prima aplicatie de tip wallet din Romania, lansata in ianuarie 2018, are acum 12 functionalitati dezvoltate in decurs de 10 luni – si tot atatea facilitati de gestionare non-stop a banilor si a cardurilor: plati contactless, transfer de bani, urmarirea pe categorii a cumparaturilor facute cu cardul, blocarea permanenta sau temporara a cardurilor etc. Numarul platilor cu telefonul la comercianti si al transferurilor de bani intre utilizatorii aplicatiei a crescut cu 35% in trimesturul IV 2018, fata de trimestrul III, iar volumele de tranzactii au crescut cu 50%;

Numarul de utilizatori BT24 Internet Banking a depasit 1 milion in 2018, cu 14% mai mult fata de 2017, in timp ce numarul utilizatorilor de Mobile Banking la finalul anului 2018 a fost de 560.000, inregistrand o crestere de 34% fata de anul anterior.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus