Stiri de ultima ora

Noi dezvăluiri despre Elena Udrea! Pericol de moarte în închisoarea din Costa Rica

Noi dezvăluiri despre Elena Udrea! Pericol de moarte în închisoarea din Costa Rica
Economic
Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Avocatul Elenei Udrea vine cu noi dezvăluiri șocante din închisoarea în care este reținut fostul ministru de Turism.

Ultima ora

Atunci când a ales să se refugieze în Costa Rica, Elena Udrea era convinsă că a făcut alegerea cea bună, însă situaţia nu stă deloc aşa. Ministerul Justiţiei din Costa Rica a făcut precizări privind condiţiile în care sunt deţinute Elena Udrea şi Alina Bica.

Avocatul Elenei Udrea susţine că Eva, fetiţa acesteia, ar fi în pericol de moarte.       

Documentele care au fost depuse de Elena Udrea relevă că a plătit un medic să spună în instanţă că fetiţa ei, Eva, riscă să moară dacă va rămâne în condiţiile din penitenciarul din Costa Rica.

„În apărarea ei pentru a ieşi din închisoarea din Costa Rica, Elena Udrea a angajat un medic privat care a susţinut că fiica ei este în pericol dacă stă cu ea în spatele gratiilor, acolo unde ea este în arest până se soluţionează dosarul de extrădare”, se arată în document.

 „Medicul Chinchilla Corrales, angajat de Udrea, a fost dus în faţa instanţei drept martor, pentru a fi pilon în punerea ei în libertate. De altfel, în această situaţie trebuie analizate mai multe puncte. Spre exemplu, după ce medicul a susţinut aceste lucruri, Tribunalul a adus un doctor oficial care a stabilit că, de fapt, condiţiile sunt potrivite pentru ca fostul ministru să-şi poată creşte fetiţa în stapele gratiilor.

Astfel, în urma acestei expertize, magistraţii au decis că nu există niciun periocol pentru micuţă, mai ales în cazul în care Elenei i s-a pus la dispoziţie un spaţiu special amenajat, refuzând vehement de fiecare dată acest lucru, ba chiar optând să stea încarcerată în altă arie”, scrie Stirimondene.

Ministerul Justiţiei din Costa Rica a făcut precizări privind condiţiile în care sunt deţinute Elena Udrea şi Alina Bica. Oficialii din Costa Rica au dezminţit afirmaţiile pe care avocata Alinei Bica pe care le-a făcut.

Avocata Laura Vicol a susţinut că sunt groaznice condiţiile de detenţie în care stau cele două.

„Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”, a spus avocata.

În replică, Ministrul Justiţiei şi Păcii din Costa Rica susţine că totul este departe de adevăr.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus