Stiri de ultima ora

NOI AUDIERI IN SCANDALUL ROBOR Doar un fost trezorier din patru invitaţi - prezent în comisia Economică din Senat

NOI AUDIERI IN SCANDALUL ROBOR Doar un fost trezorier din patru invitaţi - prezent în comisia Economică din Senat
Economic
Modul de calcul al indicelui ROBOR continuă să reprezinte unul din obiectivele principale pe care se concentrează senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir. Parlamentarul ne-a spus, ieri: "Ţelul nostru este să arătăm că această cotaţie a indicelui ROBOR care se afişează zilnic nu are nicio legătură cu realitatea şi trebuie ruptă de calculul ratelor în lei".

În acest context, Zamfir a invitat, ieri, la audieri în comisia Economică, pe care o conduce, patru foşti trezorieri bancari dintre cei care au activat în această funcţie în anul 2008, când senatorul susţine că ROBOR a fost manipulat de instituţiile bancare, cu concursul BNR.

Doar că, la discuţiile din comisia de specialitate a fost prezent unul singur din cei patru convocaţi. Senatorul ALDE ne-a precizat că i-a invitat la audieri pe Bogdan Mihoc, care a lucrat la Unicredit Ţiriac Bank, Cristian Sporiş, de la Raiffeisen Bank, Florin Cîţu, directorul trezoreriei ING Bank la acea vreme şi Dan Cristea, fost trezorier la BCR. Dintre aceştia, doar fostul reprezentant al BCR a confirmat prezenţa. Senatorul ne-a menţionat că Bogdan Mihoc a anunţat că nu va participa la audieri, iar Sporiş nu a răspuns invitaţiei.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus