Stiri de ultima ora

NICULAE BADALAU: Standardizarea, element cheie pentru succesul Pieţei Interne

NICULAE BADALAU:  Standardizarea, element cheie pentru succesul Pieţei Interne
Economic
"În contextul Preşedinţiei României la Consiliul UE, priorităţile Ministerului Economiei au vizat Piaţa Internă şi Industria.

Standardizarea este fără îndoială un element cheie pentru succesul Pieţei Interne. Actualele pieţe evoluează rapid, mai ales ca urmare a dezvoltării tehnologice şi digitalizării. Adaptarea Pieţei Interne la aceste schimbări este un obiectiv, dar şi o provocare pentru standardizarea europeană", a spus Niculae Bădălău.

Niculae Bădălău a precizat că în cadrul acestei Conferinţe este marcată Iniţiativa Comună în domeniul Standardizării, ce a fost semnată în urmă cu 3 ani, la Amsterdam, în cadrul Preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene.

"Este vorba despre politicieni, autorităţi, operatori economici, asociaţii profesionale care lucrează împreună pentru a putea obţine rezultate practice ale politicilor publice. Rezultate care implică soluţii complexe din punct de vedere tehnic şi care reflectă cunoştinţe de specialitate şi experienţă. Cu toţii ştiţi, mai bine decât mine, că vorbesc despre standarde. Mai exact, despre standarde elaborate pentru susţinerea unei implementări eficiente ale iniţiativelor politice. Este vorba de realizarea şi funcţionarea unui adevărat parteneriat. Aceasta este esenţa Iniţiativei Comune în domeniul standardizării. Mulţi dintre cei prezenţi aici aţi participat activ la acest proces. A fost o colaborare exemplară care a generat şi va continua să genereze rezultate!", a afirmat Niculae Bădălău.

"Un alt subiect al agendei de azi vizează includerea Pieţei Unice într-un context global. Suntem cu toţii de acord că Piaţa Unică rămâne principalul instrument de captare a oportunităţilor globalizării. Standardele sunt active esenţiale pentru menţinerea şi întărirea competitivităţii companiilor europene pe o piaţă din ce în ce mai globalizată. În acest context, agreem pe deplin obiectivul Comisiei Europene şi al organizaţiilor europene de standardizare de a se asigura o sinergie cât mai mare între standardele europene şi internaţionale şi de a promova utilizarea cât mai extinsă a acestora pe plan global", a mai spus Niculae Bădălău.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus