Stiri de ultima ora

Nestle închide singura fabrică din România, pe care o are la Timişoara. O mută în Ungaria

Nestle închide singura fabrică din România, pe care o are la Timişoara. O mută în Ungaria
Economic
Gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), conform ZF.

„Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii Nestle.

Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată integral în Ungaria.

„Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”, a declarat pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România. 

Producătorul elveţian de produse alimentare Nestle este recunoscut în România pentru napolitanele Joe pe care le fabrică în Timişoara.

Nestle a intrat pe piaţa din România în 1995. Grupul elveţian are în total în Romania circa 900 de salariaţi, din care circa 400 la fabrica din TImişoara.

Nestle comercializează pe piaţa din România produse pentru copii, cereale şi batoane, produse culinare, cafea şi băuturi, napolitane şi ciocolată, hrană pentru animale şi îngheţată.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus