Stiri de ultima ora

Mutare de ultimă oră pentru Elena Udrea și Alina Bica. Care este planul celor două

Mutare de ultimă oră pentru Elena Udrea și Alina Bica. Care este planul celor două
Economic
Începând de azi, Biroul de Migrație din Costa Rica își reia activitatea iar avocatul Elenei Udrea și al Alinei Bica pregătește o mutare de ultimă oră.

Ultima ora

Acesta va depune, astăzi, o nouă solicitare către Biroul de Imigrări, prin care va cere prelungirea statutului de azilant politic pentru Bica şi Udrea, susţine România TV. Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din Penitenciarul din Costa Rica în urma unei decizii a ÎCCJ care a stabilit că sentinţele emise de completurile de cinci judecători nu sunt valide, din cauză că magistraţii nu au fost selectaţi cu respectarea prevederilor legale. Procesele celor două vor fi rejudecate.

Jurnalistul Gustavo Fallas a explicat cum vor decurge lucrurile în Costa Rica:

"Biroul de Migraţie de aici, din Costa Rica, va începe din nou activitatea luni (azi n. red.) după vacanţa din 24 decembrie. Atunci, cel mai probabil, Comisia de Vize şi Refugiu va analiza din nou cazurile Elenei Udrea şi Alinei Bica, cele care aşteaptă un răspuns pozitiv din partea Costa Ricăi încă de anul trecut. Atât Udrea, cât şi Bica şi-au prezentat deja motivele pentru care vor să rămână în Costa Rica într-o şedinţă pe care au avut-o anul trecut. Acolo şi-au spus motivele şi argumentele pentru care vor să rămână aici. Acum rămâne să vedem dacă cei din Comisie vor decide să le dea sau nu statutul de refugiat. Prima dată le-au respins aceste cereri, dar Tribunalul Administrativ a decis să se reverifice aceste cazuri. Ce s-ar putea întâmpla dacă le respinge din nou? Ei bine, au oportunitatea să facă din nou apel. Ba mai mult, contează pe o avocată, Vanessa Leandro, care a făcut parte din biroul Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi din Costa Rica, deci ea cunoaşte foarte bine subiectul de refugiu", a explicat jurnalistul Gustavo Fallas.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus