Stiri de ultima ora

Mugur Isărescu DĂ DE PĂMÂNT cu Darius Vâlcov: Ne creează probleme de credibilitate. De dimineața până seara luptă cu ROBOR

Mugur Isărescu DĂ DE PĂMÂNT cu Darius Vâlcov:  Ne creează probleme de credibilitate. De dimineața până seara luptă cu ROBOR
Economic
Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, s-a dezlănțuit la adresa consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov. Isărescu a acuzat, în timpul unei conferințe de presă susținute la sediul BNR, că Vâlcov prezintă informații trunchiate.

"Colegii mei sunt nerăbdători să discute cu dumneavoastră și cu consilierul premierului, care a spus că nu sunt patrioți. Se vorbește de credite în lei pentru societăți. Se caută ca ele să fie ieftinite. Înțeleg că mâine vom căuta să lămurim acest lucru la Parlament. Ciferele nu sunt câtuși de puțin cele prezentate în public de o anumită parte. Consilierul pe probleme economice al premierului ne creează probleme de credibilitate, mai ales că ia două cifre și le prezintă cum dorește. (....) De dimineața până seara luptă cu ROBOR. O fi consilierul pe probleme economice al doamnei premier, dar nu se comportă ca un economist".

Dacă faci o discuție că avem rata de politică monetară este de 2,5%, în condițiile în care și în SUA este la fel și încurci lucrurile și cifrele, sigur, publicul se emoționează. Deocamdată, lucrurile stau bine în România, dar asta nu înseamnă să tot zgâlțâim vaporul acesta. Avem anticipații stabile și vrem să le zgâlțâim. Să nu ne batem joc de inflație. S-a coborât cu o dobândă de 2,5%. În toamna acestui an a persistat la adresa mea o întrebare: cum de ați reușit. S-au folosit mai multe instrumente și constatăm că nu le place încrederea în Banca Națională", a declarat Mugur Isărescu.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus