Stiri - Editia din date de 06-12-2018

Arhiva stiri din data de:
06-12-2018 Stiri de ultima ora din

Ministrul pentru IMM-uri, Ştefan-Radu Oprea, a participat la Forumul economic Franța-România, la Paris

Economic
România și Franța au interese comune în ceea ce privește reglementarea comerțului internațional, în contextul în care industria auto este expusă la conflictele comerciale care au afectat recent piața oțelului și a aluminiului, a afirmat la Paris ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Oficialul român a participat joi la Forumul economic Franța-România, organizat la Paris de Ministerul francez al Economiei și Finanțelor. În intervenția sa în cadrul Forumului, Ştefan-Radu Oprea a prezentat prioritățile României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene – accelerarea procedurilor pentru implementarea acordurilor comerciale care sunt acum în proces de negociere sau de ratificare și reforma Organizației Mondiale a Comerțului.

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei și Finanțelor, a afirmat că susține aderarea rapidă a României la OCDE, element care este important pentru mediul de business. De asemenea, oficialul francez a apreciat colaborarea bilaterală foarte bună pentru pregătirea și derularea mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Din partea delegației României, au mai avut prezentări Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, și Ilie Călin Bodea, secretar de stat în Ministerul Economiei.

În cadrul discuțiilor din timpul Forumului, Ștefan-Radu Oprea le-a propus celor doi miniștri ai Finanțelor să sprijine includerea în următorul cadru financiar multi-anual al UE a unui instrument de finanţare a start-up-urilor inovative, care au potențialul de a ajunge la statutul de “unicorn”. Această strategie ar sprijini competitivitatea și ar ajuta Europa să recupereze decalajul din industria digitală, în condițiile în care, în prezent, companiile inovative se îndreaptă spre SUA pentru a obține finanțare.

Forumul economic a fost organizat sub auspiciile proiectului multidimensional denumit generic „Sezonul România-Franța”, care se desfășoară în perioada noiembrie 2018 – iulie 2019.

Franța este pe locul al patrulea în topul celor mai importanți parteneri comerciali ai României. În 2017, volumul schimburilor comerciale româno-franceze a fost 8,23 miliarde de euro, în creştere cu 4,63% faţă de 2016. Balanţa comercială a înregistrat un sold pozitiv de 231,53 milioane de euro, faţă de 271,64 milioane de euro în 2016.

În primele 8 luni ale acestui an, comerțul bilateral a crescut cu 11% față de perioada similară din 2017, la 5,92 miliarde de euro. Exportul a totalizat 3,12 miliarde de euro, în creştere anuală cu 13,7%. Importurile, în valoare de 2,79 miliarde de euro au înregistrat o creştere de 8,2% faţă de perioada similară din 2017.

În ceea ce privește contribuţia investiţiilor franceze la dezvoltarea economiei româneşti, Franța ocupă locul 6, cu investiții în valoare de 2,33 miliarde Euro, respectiv 5,28% din totalul investițiilor străine directe. Conform părții franceze, stocul investițiilor franceze în România depășește 7 miliarde de euro.Articole similare :
06
dec.
franta sustine aderarea romaniei la ocde clubul select al celor 35 de tari dezvoltate din lume
Economic
Împreună cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi alţi oficiali români, Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a participat joi la Paris, la Forumul economic Franța România, organizat...

06
dec.
romania conlucreaza cu franta la redresarea sectorului auto
Economic
“România și Franța au interese comune în ceea ce privește reglementarea comerțului internațional, în contextul în care industria auto este expusă la conflictele comerciale care au afectat recent piața oțelului...

06
dec.
ministrul francez al economiei si finantelor sustine aderarea rapida a romaniei la ocde
International
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a participat joi, la Forumul economic franco român de la Paris, organizat de Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, cel mai mare eveniment economic din cadrul...

21
apr.
peste 700 de companii din 40 de tari asteptate in iunie la forumul futurallia bucharest
Economic
Peste 700 de companii din 40 de țări sunt așteptate la cea de a 20 a ediție a Forumului Futurallia Bucharest 2015, forum internațional plurisectorial pentru dezvoltarea întreprinderilor, care se va defășura...

07
dec.
eugen teodorovici prezenta unora dintre cei mai importanti investitori francezi reprezinta o dovada a increderii in potentialul economiei romanesti
Economic
Franţa este un partener strategic al României, cu investiţii directe de 2, 33 miliarde de euro, sumă care o situează pe locul 6 în topul investitorilor străini, iar prezenţa unora dintre...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte