Stiri de ultima ora

Ministrul Muncii anunţă o reducere a structurii ministerului

Ministrul Muncii anunţă o reducere a structurii ministerului
Economic
Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anunţă o reducere a structurii ministerului dar şi verificări serioase cu privire la situaţia bugetului de pensii în condiţiile în care, potrivit acesteia, PSD a lăsat un deficit îngrijorător la acest buget.

Violeta Alexandru a declarat marţi dimineaţa, la intrarea în sediul Ministerului Muncii, că oamenii din instituţie care se ocupă de relaţia cu pensionarii şi salariaţii trebuie să fie bine pregătiţi şi a anunţat că intenţionează o reducere a structurii ministerului, un rol important urmând să revină angajaţilor care se ocupă de relaţia cu beneficiarii de asistenţă socială.

"Cei care se ocupă efectiv de relaţia cu beneficiarii sistemului de asistenţă socială. Aceşti oameni mă interesează să fie bine pregătiţi şi să fie la dispoziţia pensionarilor şi salariaţilor, respectiv persoanelor cu dizabilităţi. Acest lucru va însemna o reducere a structurii ministerului, o supleţe, un accent pe cei din relaţia cu oamenii şi mai puţin pe cei care au funcţii de conducere", a arătat noul ministru al Muncii.

Aceasta a vorbit şi despre situaţia bugetului de pensii, arătând că PSD a lăsat un deficit îngrijorător la acest buget, şi a anunţat verificări foarte serioase pentru a vedea care este situaţia reală.

"După un deficit îngrijorător în bugetul de pensii pe care PSD ni-l lasă, cer oamenilor să aibă încredere că vom face cele mai serioase verificări. Merg acum în minister pentru a începe ziua cu o evaluare şi pentru a solicita celor care conduc ministerul, atât eu cât şi colegul meu de la Finanţe, toate datele necesare ca să vedem care este situaţia reală. Este foarte greu de făcut o evaluare de pe trotuar înainte să intru în minister. Vă asigur că voi fi foarte transparentă cu tot ceea ce găsesc în minister pentru ca românii să ştie", a declarat Violeta Alexandru, potrivit Digi24.

Pe de altă parte, ea a anunţat că Ministerul Muncii va înfiinţa, în cel mai scurt timp, un infochioşc, unde toţi cei interesaţi să se poată informa cu privire la toate tipurile de servicii şi prestaţii pe care le oferă instituţia.

"Am să mă duc către un punct în apropiere (în apropierea Ministerului Muncii, n.r.) unde aş vrea să înfiinţăm, în cea mai scurtă vreme, un infochioşc pentru toţi cei interesaţi de toate tipurile de servicii şi prestaţii pe care ministerul le oferă. Va fi acolo un punct unic de transmitere a informaţiilor pentru toţi cei care au solicitări şi întrebări de orice tip pentru minister. Încercăm să le simplificăm drumurile şi să aibă în acelaşi loc toate informaţiile de care au nevoie", a subliniat Violeta Alexandru.

În context, aceasta a arătat că primul lucru pe care îl va face odată ce va intra în minister va fi să meargă la biroul de petiţii de unde vrea să afle tipul de solicitări venite în minister dar şi răspunsurile pe care oamenii le-au primit din partea instituţiei.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus