Stiri de ultima ora

Ministrul Justiţiei a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust

Ministrul Justiţiei a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust
Economic
Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, astăzi, revocarea procedurilor de desemnare a procurorului general şi a membrului din partea României la Eurojust.

"Am decis revocarea cu efecte imediate a următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi procedura de selcţie a adjunctului membrului naţional la Eurojust", a anunţat, marţi, ministrul interimaral Justiţiei, Ana Birchall.

Potrivit acesteia, procedurile de selecţie vor fi reluate în perioada imediat următoare, urmând a fi anunţate din timp detaliile referitoare la depunerea dosarelor şi calendarul procedurilor.

Ministerul Justiţiei a anunţat, în 10 aprilie, reluarea procedurii de selecţie pentru desemnarea unui procuror general, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima procedură de selecţie nu a fost declarat admis.

Candidaturile ar fi trebuit depuse până în 25 aprilie, însă, în ziua respectivă fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, care a lansat procedura de selecţie, a fost schimbat din funcţie. Pe site-ul Ministerului Justiţiei nu a mai fost făcut de atunci niciun anunţ referitor la procedura de selecţie a procurorului general.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus