Stiri - Editia din date de 10-03-2017

Arhiva stiri din data de:
10-03-2017 Stiri de ultima ora din

Ministerul Turismului: Statiunile balneare atrag putini straini pentru ca acestora nu li se deconteaza tratamentele

Economic
Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, sustine ca si-a propus sa elimine aceste probleme care afecteaza sectorul turistic balnear si ca vrea sa gaseasca cele mai potrivite solutii pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile pe acest sector.

Desi Romania are numeroase statiuni in care turistii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale si termale, namoluri terapeutice, saline etc.), numarul cetatenilor straini care le aleg sa-si petreaca concediile sau sa faca tratamente si recuperare medicala este destul de mic”, a spus Dobre.

Romania are 34 de statiuni balneare, care trateaza o multitudine de afectiuni, de la cele reumatismale si articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice si post-operatorii, pana la boli endocrine, metabolice si de nutritie, pareze si paralizii, varice, boli ale sangelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic si intelectual sau boli profesionale.

Ministerul Turismului si-a propus totodata implementarea a doua programe majore, ”Primul Centru de Agrement”, destinat sustinerii investitiilor private in infrastructura de turism, care va contribui major la diversificarea ofertei turistice pe intreg teritoriul Romaniei, precum si programul ”Vouchere de vacanta pentru angajatii din sistemul public”, menit sa contribuie la cresterea turismului intern.

Ministerul va realiza un Masterplan al investitiilor in infrastructura de turism si o Strategie nationala de dezvoltare si promovare a turismului.

”Acestea vor stabili concret atat prioritatile si masurile care trebuie luate pe parte de investitii in infrastructura, cat si definirea clara a produselor turistice ale Romaniei si modalitatile de promovare ale acestora pe piata interna si externa de turism”, arata ministerul.

De asemenea, Ministerul Turismului, impreuna cu patronatele si cu organizatiile neguvernamentale, va elabora o Lege a Turismului.

”Pana in prezent, nu a existat o reglementare complexa si unitara printr-un document legislativ unic, ci zeci de acte normative care nu reusesc sa ofere o imagine de ansamblu coerenta in domeniu”, spun oficialii ministerului.

Pe plan extern, Ministerul Turismului isi propune sa promoveze Romania ca destinatie de vacanta pentru cetatenii straini, iar destinatiile si ofertele turistice ale Romaniei vor fi prezentate tintit pe pietele externe.

Litoralul romanesc va fi promovat in tarile cu clima rece si in cele care nu au acces la mare sau la ocean, iar Delta Dunarii va fi o atractie turistica generala.

”Bisericile stravechi din Moldova, Maramures si Muntenia sau cele fortificate din Transilvania, multiculturalismul Dobrogei, traditiile, cultura, istoria, arta sau gastronomia, frumusetea satelor romanesti, farmecul oraselor de care te poti lasa cucerit intr-un week-end si evenimentele artistice dezvoltate in ultimii ani, fac din Romania o atractie turistica reala pe care Ministerul Turismului si-a propus sa o promoveze in strainatate”, mentioneaza ministerul.

In strategia pe termen scurt de promovare a Romaniei in strainatate, Ministerul Turismului isi propune sa deschida noi birouri de reprezentare in cateva dintre tarile care pot fi generatoare de turisti.

De asemenea, Ministerul Turismului, in parteneriat cu asociatiile patronale din turism si autoritatile publice locale, va derula programe de info-trip atat pentru jurnalisti straini, cat si pentru formatori de opinie sau specialisti pe segmente de nisa ale turismului (medical, balneo, de afaceri).

De asemenea, Ministerul Turismului a mai anuntat joi ca lanseaza oficial aplicatia ”Explore RO”, pentru a promova Romania ca destinatie turistica in lume.

Aplicatia ”Explore RO”, disponibila in limba engleza, reprezinta un ghid turistic al Romaniei, in varianta electronica, al carei continut este semnat de Ministerul Turismului si le ofera utilizatorilor sai informatii variate despre destinatiile turistice, resursele naturale si antropice, atractiile si evenimentele din Romania.

Aplicatia este disponibila pentru platformele iOS si Android si este furnizata in mod gratuit de catre compania sibiana Eventya, cu care a fost incheiat, in luna decembrie 2016, un acord de parteneriat.Va recomandam sa cititi si :
26
aug.
toti turistii din romania inregistrati intr un sistem al sts ce date vrea guvernul si de ce
Politic
Ministerul Turismului a lansat in dezbatere publica proiectul Legii Turismului, care prevede, intre altele, infiintarea Sistemului Informatic de Evidenta a Activitatii de Turism din Romania SIEATR , ce va fi gestionat...

24
iul.
ministerul turismului vrea sa infiinteze organizatia de management al destinatiei pentru promovarea destinatiilor locale
Economic
Pana in prezent, aceasta decizie era luata la nivelul primariei sau al consiliului judetean, intrucat destinatia sumelor stranse la nivelul unei primarii sau consiliu judetean din taxa de promovare este...

08
oct.
consultant in turism sezonul estival 2018 unul dintre cele mai bune din ultimii 20 de ani
Economic
In 2018 am avut un sezon estival cu incasari cu pana la 25 mai mult ca anul trecut, datorita tichetelor de vacanta. Aportul acestora nu a fost insa consolidat de...

04
iul.
un jurnalist din spania romania este inca in comunism la promovarea in strainatate la oficiul de turism din spania nu gasesti o harta a brasovului
Economic
Proprietarul unei agenţii de turism din India Bulgaria şi Ungaria se promovează agresiv în India, România deloc Angel Ingelmo Sanchez, jurnalist si autorul mai multor ghiduri turistice, spune ca in...

01
sep.
sapte localitati cu potential turistic ridicat pe lista zonelor cu prioritate la investitii
Economic
Dezvoltarea sustenabila a turismului este una dintre prioritatile mele. Fiecare masura a Guvernului are in vedere cresterea potentialului turistic, iar pentru acest lucru investitiile sunt vitale. Prin Hotararea de Guvern...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte