Stiri de ultima ora

Ministerul Turismului redeschide birourile de promovare externa a Romaniei

Ministerul Turismului redeschide birourile de promovare externa a Romaniei
Economic
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat finalizarea procedurii de modificarea a HG 24/2017, privind functionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, reinfiintarea birourilor de promovare externa a Romaniei.

26 Iunie 2018 , Turism

prevede infiintarea a 20 de reprezentante externe in cele mai importante piete pentru turismul romanesc. Totodata, spre deosebire de vechea formula, fiecare birou extern va avea cate doi angajati, atasati in turism.

"Noua masura intensifica eforturile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica majora pe plan international", a transmis Mnisterul Turismului.

Rolul reprezentantelor externe va fi acela de a stimula fluxul turistilor straini catre Romania, de a facilita si de a crea noi colaborari pentru operatorii din turism, de a tine legatura cu turoperatorii straini, de a promova destinatia in randul specialistilor si turistilor prin intermediul activitatilor derulate.

"Decizia de a inchide birourile din cauza incapacitatii de a le gestiona in mod eficient este reparata prin acest proiect legislativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe masuri pentru a accelera numirea atasatilor in turism si de a limita, astfel, perioada in care Romania nu beneficiaza de contact direct cu pietele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a intrerupe brusc activitatea de promovare externa a produs prejudicii turismului romanesc pe care nu le mai pot toleraā€¯, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Proiectul prevede si infiintarea a cinci noi reprezentante teritoriale interne, la Bucuresti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrita-Nasaud. In prezent, in cadrul Serviciului Turism Intern functioneaza 12 reprezentante teritoriale.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus