Stiri de ultima ora

Mii de pensionari sunt obligați să facă acest lucru. De mâine intră în vigoare. Despre ce gratuitate e vorba

Mii de pensionari sunt obligați să facă acest lucru. De mâine intră în vigoare. Despre ce gratuitate e vorba
Economic
Pensionarii au parte de o veste proastă în acest început de săptămână. Se produc modificări importate pentru obținerea acestei gratuități, iar mulți dintre ei vor avea de suferit.

Ultima ora

Pensionarii care se deplasează cu greutate vor avea mari bătăi de cap să intre în posesia cardurilor pentru transportul public gratuit. 

Până în acest an, pensionarii din Bucureşti circulau gratuit în transportul public de suprafaţă, prin simpla prezentare a talonului de pensie. Din acest an, situaţia se schimbă în defavoarea pensionarilor, în sensul că aceştia vor avea de realizat un proces mult mai amplu.

Noi reguli sunt valabile începând de mâine, anunţă Societatea de Transport Bucureşti. De la orice chioşc de bilete, vor primi un formular pe care îl aduc înapoi completat. După validarea documentelor de către Casa de Pensii, STB va emite cardurile şi le va transmite prin poştă.

Pensionarii pot solicita şi un card de călătorie gratuită pentru un însoţitor. Acesta trebuie să aibă şi el domiciliul stabil în Bucureşti şi poate utiliza cardul doar când călătoreşte împreună cu pensionarul care l-a declarat însoţitor.

Articole similare :
comments powered by Disqus