Stiri de ultima ora

MFE a inițiat selectarea de proiecte strategice din IT&C pentru acordarea de asistență retroactivă prin POSCCE

MFE a inițiat selectarea de proiecte strategice din IT&C pentru acordarea de asistență retroactivă prin POSCCE
Economic
Ministerul Fondurilor Europene a inițiat selectarea de proiecte strategice cu impact la nivel național sau regional, non-majore, din domeniul internet și telecomunicații, derulate de instituții sau autorități publice centrale, pentru acordarea de asistență retroactivă din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.

"Până la acest moment, Autoritatea de Management POSCCE din cadrul MFE împreună cu Organismul Intermediar pentru Societatea Informațională (OIPSI) din Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională au selecționat din SEAP 115 achiziții publice ale unui număr de 46 de instituții publice centrale, cu o valoare totală estimată de 217,52 mil. euro. Dintre acestea, vor fi selectate cele care îndeplinesc toate condițiile pentru a beneficia de finanțare retrospectivă din POSCEE. Achizițiile îndeplinesc din start câteva condiții, de exemplu obiectul achiziției se încadrează în specificitatea domeniului major de intervenție 2.2 Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice moderne, AP III a POSCCE, obiectul achiziției nu este exclusiv mentenanța sau asistența tehnică, autoritatea contractantă este instituție sau autoritate publică de la nivel central (excepție făcând regiile autonome și companiile naționale, din motive de ajutor de stat)", se menționează în comunicat.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 și al fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 în România, îndeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operaționale, printre care și Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 (POSCCE).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus