Stiri de ultima ora

Mastercard şi Enel X lansează un nou laborator de cercetare în Israel

Mastercard şi Enel X lansează un nou laborator de cercetare în Israel
Economic
Mastercard şi Enel X lansează un nou laborator de cercetare în Israel pentru a promova inovaţiile în tehnologia financiară şi securitatea cibernetică destinată ecosistemelor de plăţi şi de energie la nivel global, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

. Laboratorul va colabora cu start-up-uri pentru testarea şi dezvoltarea de produse şi soluţii, cu un accent special pe securitatea digitală, platformele fintech, autentificarea digitală şi incluziunea financiară.

Laboratorul este înfiinţat în parteneriat cu Guvernul Israelului, în urma unei proceduri concurenţiale de licitaţie lansată de Autoritatea pentru Inovare din Israel (IIA), care are ca scop promovarea inovaţiilor în sectoarele fintech şi cibernetic, prin accelerarea creşterii ecosistemului de start-up-uri din această ţară. Noul laborator va combina puterea economiei antreprenoriale a Israelului cu sprijinul infrastructurii tehnice, a cunoştinţelor şi a expertizei laboratorului.

"Astăzi, mai mult ca oricând, organizaţiile trebuie să asigure că securitatea este în fruntea tuturor inovaţiilor", a declarat Ajay Bhalla, preşedinte Cyber & Intelligence pentru Mastercard. "Această nouă colaborare ne va permite să obţinem resurse din partea mai multor parteneri - incluzând renumita economie antreprenorială a Israelului - pentru a ajuta la aducerea şi mai rapid pe piaţă a inovaţiilor şi la reducerea ameninţării şi costurilor din ce în ce mai mari ale atacurilor cibernetice"

"Noul laborator ne oferă oportunitatea unică de a lucra cu start-up-uri israeliene pentru a aduce tehnologii financiare inovatoare la îndemâna milioanelor de clienţi ai noştri din întreaga lume", a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. "Prin unirea forţelor cu un partener important precum Mastercard, vom sprijini aceste start-up-uri pentru a dezvolta şi a lansa soluţii de cea mai bună calitate în sectoarele fintech şi securitate cibernetică."

Noul laborator va fi înfiinţat în sudul oraşului Be'er Sheva, un oraş considerat de guvernul israelian drept capitala cibernetică şi fintech a lumii şi care va cuprinde centre de cercetare şi dezvoltare IT ale multor companii de top de tehnologie la nivel mondial. Laboratorul va obţine o licenţă de trei ani şi aproximativ 3,7 milioane de dolari SUA din fondurile publice pentru a acoperi înfiinţarea laboratorului, costurile operaţionale şi validarea conceptului dezvoltat cu start-up-urile locale.

Această extindere este cea mai recentă dintr-o serie de investiţii ale Mastercard în Securitate cibernetică, consolidând angajamentul companiei de a sprijini inovaţia şi dezvoltarea talentelor. Laboratorul va veni în completarea sediului actual al Mastercard din Tel Aviv, a programului său global de implicare Start Path,
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus