Stiri de ultima ora

Marinescu (ANCOM): Colaborarea dintre operatorii de comunicații din România pentru dezvoltarea rețelelor, un lucru bun

Marinescu (ANCOM): Colaborarea dintre operatorii de comunicații din România pentru dezvoltarea rețelelor, un lucru bun
Economic
Operatorii de comunicații din România colaborează intens pentru a-și dezvolta mai repede rețelele, iar acest lucru este unul foarte bun și tendința se va adânci, a declarat, marți, Cătălin Marinescu, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), în cadrul dezbaterii Golden Telecom Day, organizată de publicația Comunicații Mobile.

"Suntem la un moment de bilanț (...) Un element important al acestui an a fost Strategia pentru comunicații digitale 2020 (...) Cum arată viitorul? Aproape toată lumea se va uita la telefon, va filma, deci evoluția tehnologică este evidentă (...) în România, tendința este că cererea de servicii va deveni mult mai diversificată. Vom avea oameni care vor folosi comunicațiile electronice, dar vor fi oameni destui care nu vor face acest lucru. În acest sens, administrația centrală și locală au rolul de a promova această tendință. Am văzut administrații locale care prin fonduri europene au implementat proiecte, prin care trec cu mașina printre blocuri și citesc din mers contoarele, de exemplu. Nu mai contează că vorbești pe telefonia clasică sau prin aplicații. Distanța dintre cele două se va estompa. O a treia tendință este legată de partajarea infrastructurii. Vedem în România cum operatorii colaborează pentru a-și dezvolta mai repede rețelele, iar asta este foarte bine. Această tendință se va adânci și va fi un lucru bun. Operatorii de comunicații electronice vor intra și în alte industrii și vor încerca să valorifice avantajele pe care le dau comunicațiile digitale", a spus Marinescu.

Publicația Comunicații Mobile organizează, marți, dezbaterile anuale Golden Telecom Day și ediția cu numărul 13 a Galei de decernare a premiilor IT&C ale industriei românești.

Potrivit organizatorilor, evenimentul Golden Telecom Day reprezintă o sinteză a celor mai importante realizări din 2016 și proiecțiile pentru anul 2017. Dezbaterile vor continua cu decernarea Premiilor IT&C ale industriei românești — Gala Comunicațiilor Mobile 2016.

Pe durata întregii Gale va fi deschisă Expoziția de carte tehnologică pentru segmentul B2B din România.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus