Stiri de ultima ora

Marea Britanie: Record de turiști străini în iulie

Marea Britanie: Record de turiști străini în iulie
Economic
Peste patru milioane de turiști străini au vizitat în iulie Marea Britanie și au cheltuit 2,75 miliarde de lire sterline, ambele cifre reprezentând un record, a anunțat vineri Oficiul Național de Statistică (ONS), transmite BBC.

De asemenea, numărul rezidenților britanici care au călătorit în iulie în afara țării a scăzut cu 2%, la 6,9 milioane, comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile lor înregistrând un declin de 2%, la 4,5 miliarde de lire sterline.

Deprecierea lirei sterline în urma votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) a făcut din Regatul Unit o destinație de vacanță mai ieftină pentru turiștii străini.

"Turismul este o forță economică majoră care creează locuri de muncă și stimulează avansul întregii economii. Datele record arată întărirea continuă a acestui sector important și a poziției globale a Marii Britanii de destinație care trebuie vizitată", a afirmat ministrul Turismului, John Glen.

În primele șapte luni din acest an, numărul turiștilor străini care au vizitat Marea Britanie a crescut cu 8% comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile ajungând la 13,3 miliarde de lire sterline.

Principalele zone de unde au venit turiștii sunt: Europa (15,1 milioane, creștere de 4%), America de Nord (2,9 milioane, creștere de 21%), China, Australia, India, Golful Persic (3,6 milioane, creștere de 18%).

Articole similare :
comments powered by Disqus