Stiri - Editia din date de 19-11-2017

Arhiva stiri din data de:
19-11-2017 Stiri de ultima ora din

Marea Britanie: Record de turiști străini în august, în urma deprecierii lirei sterline

Economic
Aproximativ 3,9 milioane de turiști străini au vizitat în august Marea Britanie și au cheltuit 2,80 miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de dolari), ambele cifre reprezentând un record, arată datele preliminare ale Oficiului Național de Statistică (ONS), transmit AP și Reuters.

În schimb, numărul rezidenților britanici care au călătorit în august în afara țării a scăzut cu 3%, la 8,9 milioane, comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile lor înregistrând un avans de 1%, la 6,2 miliarde de lire sterline. August era în mod tradițional luna în care britanicii efectuau cele mai multe călătorii în afara țării.

Deprecierea lirei sterline în urma votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) a făcut din Regatul Unit o destinație de vacanță mai ieftină pentru turiștii străini, dar a dus la creșterea inflației și a făcut călătoriile în străinătate mai scumpe pentru britanici.

De asemenea, incertitudinile privind economia mondială, atentatele teroriste din Franța și Belgia și întreruperile traficului aerian au stimulat turismul în Marea Britanie, apreciază analiștii.

Conform experților de la Euromonitor International, Marea Britanie este a opta cea mai populară destinație din lume pentru vizitatorii externi, în funcție de venituri.

În primele opt luni din acest an, numărul turiștilor străini care au vizitat Regatul Unit a crescut cu 8%, la 27,1 milioane, ei cheltuind 16,4 miliarde de lire sterline, un avans de 10% comparativ cu perioada ianuarie-august 2016.

Și numărul rezidenților britanici care au călătorit în afara țării a urcat cu 3% în primele opt luni din acest an. Aceștia au cheltuit aproximativ 31 de miliarde de lire sterline, cu 5% mai mult decât în perioada similară din 2016.

Conform VisitBritain, o agenție care promovează turismul, în 2017 numărul turiștilor străini în Regatul Unit ar urma să ajungă la 39,6 milioane, o creștere de 6% comparativ cu 2016, în timp ce cheltuielile acestora ar urma să crească cu 14%, la 25,7 miliarde de lire sterline.

"Turismul contribuie cu miliarde de lire sterline la economia britanică și sprijină milioane de locuri de muncă. Datele record privind turismul reprezintă un testament al atracțiilor noastre de clasă mondială și a inovațiilor din această industrie", a afirmat recent ministrul Turismului, John Glen.

Pe ansamblul anului trecut s-a înregistrat un numărul record de turiști străini în Marea Britanie — 36,1 milioane — în creștere cu 5% față de 2014.

"Deprecierea lirei sterline sprijină venirea turiștilor în Marea Britanie, în special cei care cheltuie mult, cum sunt vizitatorii din China și SUA", se arată în raportul VisitBritain.Articole similare :
22
sep.
marea britanie record de turisti straini in iulie
Economic
Peste patru milioane de turiști străini au vizitat în iulie Marea Britanie și au cheltuit 2, 75 miliarde de lire sterline, ambele cifre reprezentând un record, a anunțat vineri Oficiul Național...

08
aug.
deprecierea lirei a majorat rezervarile turistilor straini in marea britanie
Economic
Rezervările de zboruri către Marea Britanie au crescut semnificativ din 23 iunie, când alegătorii au votat pentru ieșirea țării din UE Brexit , iar lira sterlină a coborât la cel mai...

08
aug.
deprecierea lirei a majorat rezervarile turistilor straini in marea britanie
Economic
Rezervările de zboruri către Marea Britanie au crescut semnificativ din 23 iunie, când alegătorii au votat pentru ieşirea ţării din UE Brexit iar lira sterlină a coborât la cel mai...

10
aug.
cat mai valoreaza banii englezilor dupa brexit singura veste buna dupa prabusirea lirei la minimul ultimelor 30 decenii
Actualitate
Obligatiunile guvernamentale din Marea Britanie au crescut si au impins randamentele cu maturitate pe cinci ani la un minim record, in conditiile in care piata inca asteapta sa vada cum...

04
ian.
nunta printului harry cu meghan markle ar putea genera o crestere de peste 500 de milioane de lire sterline a economiei britanice
Economic
Nunta Prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle ar putea genera o creştere de peste 500 de milioane de lire sterline a economiei britanice, datorită turiştilor care vor vizita ţara...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte