Stiri de ultima ora

Manuela Petronela Stan-Olteanu a fost realeasă ca preşedinte al Consiliului Romgaz

Manuela Petronela Stan-Olteanu a fost realeasă ca preşedinte al Consiliului Romgaz
Economic
Manuela Petronela Stan-Olteanu a fost realeasă, în şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie al Romgaz (SNG), în funcţia de preşedinte al bord-ului producătorului de gaze naturale, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia vine după ce, în data de 25 iunie, acţionarii Romgaz i-au ales ca administratori provizorii, pentru o perioadă de patru luni, atât pe Manuela-Petronela Stan-Olteanu, ce ocupa funcţie de preşedinte, cât şi pe membrii Marius Aristotel Jude, Tudorel Harabor, Marius-Dumitru Marin şi Balazs Botond.

Cei cinci sunt componenţii board-ului Romgaz ce au intrat în Consiliu la finele anului trecut, cu mandate provizorii de patru luni, perioadă ce ulterior a fost prelungită cu încă două luni.

Ceilalţi componenţi ai Consiliului de Administraţie ai Romgaz sunt Romeo-Cristian Ciobanu şi Jansen Petrus Antonius Maria, a căror mandat expiră în vara anului 2022, conform deciziei acţionarilor Romgaz din iulie 2018.

Totodată, în şedinţa Consiliului de Administraţie de ieri a Romgaz a fost stabilită componenţa comitetelor organizate la nivelul board-ului.

Astfel, Comitetul de Nominalizare şi Remunerare este compus din preşedintele Ciobanu Romeo Cristian şi membrii Balazs Botond, Jansen Petrus Antonius Maria, Simescu Nicolae Bogdan şi Stan Olteanu Manuela Petronela .

Din Comitetul de Strategie fac parte preşedintele Jansen Petrus Antonius Maria şi membrii Balazs Botond, Ciobanu Romeo Cristian, Jude Marius Aristotel şi Simescu Nicolae Bogdan.

Comitetul de Audit este compus din preşedintele Marin Marius Dumitru şi membrii Balazs Botond, Ciobanu Romeo Cristian, Jansen Petrus Antonius Maria şi Jude Marius Aristotel.

Pentru primul trimestru al acestui an, Romgaz a obţinut un profit net de 571,9 milioane de lei, cu 5,54% peste cel de la finele primelor trei luni ale anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât cu 16,51%, la circa 1,43 miliarde de lei.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 70% din producătorul de gaze naturale, a cărei valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 12,29 miliarde de lei.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus