Stiri de ultima ora

Ludovic Orban și Florin Cîțu, întâlnire de ULTIMĂ ORĂ cu Mugur Isărescu

Ludovic Orban și Florin Cîțu, întâlnire de ULTIMĂ ORĂ cu Mugur Isărescu
Economic
Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Florin Cîțu au o întrevedere la transmiterea acestei știri cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu . Întâlnirea are loc după ce Isărescu a prezentat raportul asupra inflației.

Vezi și:

Guvernatorul BNR a spus astăzi că economia României nu este nici în abis nici pe marginea prăpastiei, situația economică este delicată, totuși, dar controlabilă.

Guvernatorul a remarcat slăbirea cererii externe, care a erodat activitatea industrială - este cazul industriei auto. În prezentarea sa guvernatorul a demonstrat corelarea între exporturile românești, în scădere, și evoluția negativă a industriei auto din Germania, în ultimul an de zile.

Pe de altă parte guvernatorul a vorbit de o dinamizare a investițiilor, remarcând în special creșterea numărului de autorizații de construcție, de „double-digit”.

Isărescu a admis că trebuiesc luate măsuri de ajustare, dar fără a brusca economia, fără să detalieze, însă. „Este treaba Ministerului Finanțelor. Situația este albastră, dar controlabilă. Bleu ciel, să spunem”, a conchis guvernatorul BNR.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus