Stiri de ultima ora

LUCIAN ANGHEL, BURSA DE VALORI BUCURESTI: Economism mai mult dar trebuie şi să investim

LUCIAN ANGHEL, BURSA DE VALORI BUCURESTI:  Economism mai mult dar trebuie şi să investim
Economic
Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF), oficialul bursei noastre punctând că următorul pas pe care trebuie să-l facă populaţia este să investească resursele economisite.

Lucian Anghel a spus: "Este extraordinar că românii economisesc mai mult şi ar fi foarte bine ca să economisească mai mult decât au economist părinţii lor, fiindcă au nevoie de bani pentru o perioadă mai lungă de timp. Vom trăi mai mult, ceea ce este o veste foarte bună, dar va trebui să economisim mai multe resurse financiare pentru a le folosi pentru o perioadă mai lungă de timp. Este un prim pas, dar al doilea pas este să investim într-un mod inteligent, adică să punem banii să lucreze pentru noi".

Preşedintele BVB a subliniat că, a investi inteligent înseamnă să nu se pună toate ouăle în acelaşi coş, adică adică resursele să nu fie plasate într-un singur tip de instrument financiar.

"Este important să reuşeşti să plasezi (n.r. economiile) într-un mod cât mai diversificat, în cât mai multe instrumente financiare, fiindcă astfel vei pune banii pe care îi agoniseşti, îi economiseşti cu atâta trudă, să lucreze pentru tine, să dea randament pentru tine", a punctat Lucian Anghel, care a adăugat: "Educaţia financiară este extrem de importantă pentru Bursa de Valori Bucureşti şi oricât am face nu este suficient (...) Încercăm, alături de partenerii noştri să dezvoltăm această educaţie financiară", a spus Lucian Anghel.

Totodată, preşedintele BVB a arătat că indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din structura sa, a urcat cu 153% din 2012 şi până în 2019.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus