Stiri de ultima ora

Leonardo Badea, abonat la salarii generoase de la stat

Leonardo Badea,  abonat  la salarii generoase de la stat
Economic
Proverbul „Cine are carte, are parte”, considerat ani buni drept piatră de temelie pentru orice tânăr deştept şi ambiţios, dornic de o carieră fructuoasă şi plină de recunoaşterea meritelor personale, nu se aplică uniform, scrie adevarul.ro.

Poţi „avea carte”, pregătire profesională aprofundată, studii de specialitate şi cercetări ştiinţitice, lucrări de doctorat recunoscute internaţional, dar dacă structurile politice nu te agreează în funcţiile de conducere ale instituţiilor de stat rămâi cu un salariu „generos” de 3.000 – 7.000 de lei net. Şi asta în cel mai fericit caz...

În instituţiile de stat, politicul dictează. Instituţiile statului s-au remarcat de foarte multe ori în spaţiul public, dar nu din punct de vedere al rezultatelor acţiunilor întreprinse de şefii lor, ci din al cel al nivelului veniturilor lunare, lucru ce ar putea justifica dorinţa de migraţie dintr-un post în altul, de la „mult” spre „şi mai mult”.

Una dintre instituţiile statului care-şi plăteşte regeşte şefii este Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF): pe lângă guvernatorul BNR Mugur Isărescu, aflat deja la cel de-al şaselea mandat, o pâine albă mănâncă şi subalternii săi, şi nu la nivelul celor mai mari salarii din mediul privat, de circa 5.000 – 6.000 – maximum 7.000 de lei lunar, ci chiar de 10 ori mai mult.

Spre exemplu, Leonardo Badea, până nu de mult timp preşedinte al ASF, încasa lunar 14.485 euro (68.082 lei, la un curs mediu de 4,7 lei/euro), cei 816.982 lei pe an provenind din salariu ca preşedinte al ASF (580.205 lei), indemnizaţiile de şedinţă (203.268 lei) şi încă 33.509 lei plata concediului neefectuat.

Spre comparaţie, Mugur Isărescu, guvernator al BNR a încasat anual doar 806.333 lei, conform ultimei sale declaraţii de avere, cu aproape 1.000 de lei mai puţin decât încasa în fiecare lună leonardo Badea, ca şef al ASF. Salariul prim viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, este însă puţin mai mare decât al celui încasat de Badea la ASF, respectiv 844.081 lei pe an, adică 14.966 euro pe lună (la un curs mediu de 4,7 lei).

Venitul lunar al viceguvernatorului Eugen Nicolăescu, funcţie la care a aspirat şi a şi primit-o în dar de la PSD Leonardo Badea, este de numai 713.964 lei pe an, echivalentul a 12.658 de euro lunar.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus