Stiri de ultima ora

LA DEZBATEREA LEGILOR LUI ZAMFIR Împrumutaţii în CHF revin în Parlament

LA DEZBATEREA LEGILOR LUI ZAMFIR Împrumutaţii în CHF  revin în Parlament
Economic
Î n contextul unui franc elveţian în continuă creştere, ajuns ieri la 4,4812 lei, şi al tergiversărilor repetate pe marginea dezbaterilor textelor legislative care privesc consumatorii bancari, debitorii cu credite în CHF au pus la punct o nouă mişcare de amploare.

În jur de 300 de împrumutaţi în moneda elveţiană, din Bucureşti, dar şi din ţară, şi-au anunţat prezenţa, luni, la ora 16.00, în comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor care vor dezbate pachetul de patru legi "anti-cămătărie" promovate de senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir.

Asociaţia de consumatori CREDERE a depus, ieri diminează, la Parlament lista cu persoanele care şi-au exprimat intenţia să participe la dezbaterile legilor lui Zamfir.

Pachetul celor patru iniţiative legis­lative cuprinde Legea de protecţie a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive şi intempestive; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanţe; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva riscului valutar (conversia).

Proiectele de lege au fost aprobate de Senat, urmând să fie dezbătute în Camera Deputaţilor, care este for decizional.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus