Stiri de ultima ora

Kovesi îl trage după ea în groapă. Ponta rupe tăcerea

Kovesi îl trage după ea în groapă. Ponta rupe tăcerea
Economic
Victor Ponta va fi audiat ca martor în dosarul lui Kovesi. Fosta șefă DNA este aşteptată vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi. Ea a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Ultima ora

Victor Ponta este audiat în dosarul în care este anchetată Laura Codruţa Kovesi este acuzată de abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Fosta şefă DNA este acuzată de Sebastian Ghiţă că i-ar fi cerut să plătească o parte din costurile pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, acuzaţie formulată în 2008.

Ponta a sosit la la puţin timp după ora 9:00, la Parchetul General, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, unde câteva ore mai târziu este aşteptată şi Kovesi.

„Am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje şi eram inculpat, acum sunt pe picioarele mele şi martor. Nu ştiu de ce am fost chemat. Ieri (m-au citat procurorii). (...) Nu o să mint pentru nimeni niciodată. Nu sunt deloc o victimă (c.n. a Laurei Codruţa Kovesi). (...) Aveţi impresia că am rămas în relaţia, ca s-o întreb, o întrebaţi dvs. Coincidenţa este, ştiţi, voia lui Dumnezeu”, a spus Victor Ponta la sosire.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a confirmat joi seară, la România TV, că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. 

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea a declarat joi, la Antena 3, referindu-se la citarea Laurei Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, că "începe să vină vremea normalităţii", urându-i acesteia "Bun venit în "clubul penalilor". Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost obligată să le declare.

Laura Codruţa Kovesi a remarcat faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european, conform Digi24 .
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus