Stiri de ultima ora

Konstantin Djelebov, phyre: Era "Open Banking" ne va ajuta foarte mult. Trebuie sa lucram impreuna cu bancile pentru a aduce valoare adaugata

Konstantin Djelebov, phyre: Era Open Banking ne va ajuta foarte mult. Trebuie sa lucram impreuna cu bancile pentru a aduce valoare adaugata
Economic
Era “Open banking”, alimentata de directiva PSD2, aduce oportunitati imense pentru jucatorii din zona FinTech, considera Konstantin Djelebov, CEO phyre, startup-ul care a intrat pe piata din Romania la finalul anului trecut.

Reprezentantul startup-ului FinTech phyre, fondat in Bulgaria in 2016, ce ofera un portofel digital prin care utilizatorii pot realiza plati mobile si isi pot administra cardurile de fidelitate de la diversi comercianti considera ca atat bancile cat si jucatorii terti din piata ar trebui sa conlucreze pentru a imbunatati experienta utilizatorului.

“Open banking-ul creeaza oportunitati foarte mari pentru portofelele digitale care ofera plati mobile, transformand bancile in platforme ce odata accesate cu instrumentele potrivite iti permit sa oferi valoare adaugata clientilor. Daca toti ne vom concentra pe dezvoltarea solutiilor, clientii vor avea de castigat. De asemenea, cred ca intr-un final educatia financiara va fi sporita deoarece din ce in ce mai multe companii vor aduce valoare adaugata prin solutiile lor si ii vor ajuta pe consumatori sa isi administreze banii mai bine”, a precizat Konstantin Djelebov, CEO phyre, in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro.

Initial, portofelul digital phyre a fost gandit ca o zona de stocare a cardurilor de fidelitate oferite de comercianti, plata mobile fiind integrata ulterior. Konstantin precizeaza ca in perioada urmatoare, startup-ul FinTech va pune accent pe aceasta componenta de recompensare a utilizatorilor prin simplificarea experientei oferite.

“Comerciantii pot identifica portofelul digital folosit de utilizator si astfel le putem oferi acestora un instrument prin intermediul caruia pot ajunge mai usor la clienti, fara sa mai fie nevoie de scanarea cardului. Vrem ca experienta sa fie cat mai simpla si transparenta. In urmatoarele luni vom incepe acest proces in Romania cu Altex”, a adaugat Konstantin Djelebov.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus