Stiri de ultima ora

Kim Jong Un îl invită pe Donald Trump la Phenian

Kim Jong Un îl invită pe Donald Trump la Phenian
Economic
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, i-a trimis o nouă scrisoare preşedintelui american, Donald Trump, în care îl invită într-o vizită la Phenian, scria luni presa sud-coreeană, citând surse diplomatice, relatează Reuters.

Această scrisoare, a doua primită de Trump în august - intervine în contextul în care negocierile în vederea unei "denuclearizări" a peninsulei coreene se află în impas, iar Phenianul îşi multiplică testele de rachete balistice, informează News.ro.

În această scrisoare - care i-a fost transmisă lui Trump, în a treia săptămână din august , Kim afirmă că este dispus să îl întâlnească în al treilea summit, potrivit unei surse diplomatice, citată de ziarul Joongang Ilbo.

Din iunie 2018, Kim Jong Un şi Donald Trump s-au întâlnit în trei rânduri - ultima oară la 30 iunie, la linia de demarcaţie dintre cele două Corei, în Zona Demilitarizată (DMZ).

Însă ei nu au avansat deloc în problema dezarmării nucleare, însă Guvernul nord-coreean nu mai realizează, pentru moment, teste nucleare în subteran.

Coreea de Nord a procedat săptămâna trecută la un nou test de rachete cu rază scurtă de acţiune, la câteva ore după ce a anunţat că vrea să reia, la sfârşitul lui septembrie, negocierile cu Statele Unite.

Donald Trump anunţa la 9 august că a primit o "scrisoare foarte frumoasă" de la Kim Jong Un şi evoca posibilitatea unei a patra întâlniri cu acesta.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus