Stiri de ultima ora

Kaspersky Lab semnează un nou acord cu Interpol pentru schimb de informaţii despre ameninţări informatice

Kaspersky Lab semnează un nou acord cu Interpol pentru schimb de informaţii despre ameninţări informatice
Economic
Kaspersky Lab a parafat, recent, un nou acord de colaborare cu Interpol menit să faciliteze şi să dezvolte schimbul de informaţii despre cele mai recente activităţi de infracţionalitate cibernetică, indiferent unde apar acestea, a anunţat dezvoltatorul de soluţii antivirus, într-un comunicat de presă.

"Având în vedere că ameninţările cibernetice nu au graniţe de multe ori, Kaspersky Lab este unul dintre principalii susţinători ai importanţei colaborării din cadrul acestei industrii. Experţii săi au cooperat în mod constant cu Interpol pentru a împărtăşi cele mai recente descoperiri din domeniul ameninţărilor cibernetice cu poliţia din statele membre. De exemplu, Kaspersky Lab a participat la o operaţiune inedită, care a identificat aproape 9.000 de servere de comandă şi control (C2) pentru botnet-uri şi sute de site-uri compromise, inclusiv portaluri guvernamentale din regiunea ASEAN", notează compania.

Kaspersky Lab a participat şi anterior la o operaţiune coordonată de Interpol, Global Complex for Innovation (IGCI) din Singapore, pentru a întrerupe activitatea botnet-ului Simda, o reţea cu peste 770.000 de PC-uri infectate în întreaga lume.

"Mai mult, cooperarea cu Interpol i-a ajutat pe experţii Kaspersky Lab să testeze şi să îmbunătăţească un instrument gratuit open-source care permite cercetarea mai rapidă şi cu mai multă uşurinţă a ameninţărilor cibernetice. Acesta le permite cercetătorilor să reducă timpul alocat călătoriilor şi, în plus, ajută organele de aplicare a legii să descopere rapid artefactele rămase în urma unui atac cibernetic", potrivit sursei citate.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus