Stiri de ultima ora

Italia a anunţat un acord pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking

Italia a anunţat un acord pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking
Economic
Italia a anunţat joi un acord cu alte ţări din Uniunea Europeană pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking din Mediterana, rezolvând primul dintr-o posibilă serie de episoade care vor pune la încercare noul guvern de la Roma, transmite Reuters.

Nava Ocean Viking, operată de organizaţiile de caritate SOS Mediterranee şi Doctors Without Borders, transportă 82 de persoane pe care le-a salvat în această săptămână în timpul mai multor acţiuni efectuate în largul Libiei şi a solicitat accesul într-un port sigur.

Guvernul italian, învestit săptămâna trecută, a promis o schimbare de atitudine comparativ cu executivul anterior, în care ministrul de Interne de extremă-dreapta Matteo Salvini a închis porturile pentru bărcile care salvează migranţi.

Premierul Giuseppe Conte a declarat joi, după o întâlnire cu mai mulţi miniştri importanţi, că "mai multe ţări din UE" au acceptat să primească migranţii aflaţi la bordul Ocean Viking, "ceea ce va asigura o soluţie rapidă şi potrivită" pentru aceştia, potrivit Reuters.

Nicola Zingaretti, liderul Partidului Democrat de centru-stânga, care se află acum la guvernare împreună cu Mişcarea 5 Stele, a scris pe Twitter că s-a găsit "o soluţie" datorită implicării altor state din UE.

Nu au fost oferite alte detalii, iar un purtător de cuvânt al SOS Mediterranee a declarat că nu a primit nicio informaţie că ambarcaţiunea poate să acosteze într-un port italian.

Ocean Viking se află în prezent la jumătatea distanţei între Malta şi insula italiană Lampedusa. Migranţii aflaţi la bord sunt africani, iar între ei se află şi 17 minori, a declarat un purtător de cuvânt.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus