Stiri de ultima ora

Iranul denunţă decizia lui Trump de a da Platoul Golan Israelului

Iranul denunţă decizia lui Trump de a da Platoul Golan Israelului
Economic
Preşedintele iranian Hassan Rohani a denunţat marţi decizia luată de Donald trump cu o zi în urmă de a recunoaşte Platoul Golan sirian ca aparţinând Israelului, relatează Reuters.

"Nimeni nu şi-ar fi putut imagina ca cineva ca America să dea pământul unei naţiuni altei ţări ocupante, împotriva legilor şi convenţiilor internaţionale (...). Asemenea acte nu au precedent în acest secol", a declarat Hassan Rohani, citat de agenţia iraniană oficială de presă Irna.

O serie de state de la Golful Persic - Kuwait, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrain - şi-au exprimat de asemenea, marţi, regretul faţă de decizia lui Trump.

Arabia Saudită, aliatul Statelor Unite şi inamicul jurat al Iranului, a subliniat încă de luni că această decizie va avea "importante efecte negative asupra procesului de pace în Orientul Mijlociu şi asupa securităţii şi stabilităţii regiunii".

Platoul Golan sirian a fost ocupat în parte de armata israeliană în Războiul de Şase Zile din 1967 şi anexat în 1981. Comunitatea internaţională nu a recunoacut vreodată această anexare.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus