Stiri de ultima ora

Ionescu(INFP): Furnizorii de gaze naturale în clădiri nu au venit la Institut pentru a afla cum să protejeze populația la cutremur

Ionescu(INFP): Furnizorii de gaze naturale în clădiri nu au venit la Institut pentru a afla cum să protejeze populația la cutremur
Economic
Companiile care furnizează gaze naturale în clădiri își pot instala un sistem însă niciun reprezentant al acestora nu a venit la Institutul pentru Fizica Pământului (INFP) pentru un asemenea demers, în condițiile în care, la cutremurul din 1977, peste 60% dintre victime au murit din cauza exploziilor și a efectelor secundare, a declarat miercuri Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), la un forum pe tema riscurilor catastrofale.

"Companiile care furnizează gazul în clădiri pot să își instaleze un sistem, dar nu a venit niciun reprezentant al acestor companii să încerce să protejeze populația la cutremur pentru explozii de gaz. La cutremurul din 77, peste 60% dintre victime au decedat din cauza exploziilor și efectelor secundare", a spus Ionescu, în cadrul Forumului Internațional de Riscuri Catastrofale.

El a precizat că INFP oferă obligatoriu servicii pentru monitorizarea barajelor, dar Hidroelectrica și Apele Române nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile.

"Noi oferim servicii pentru monitorizarea barajelor în România. Nu știu numărul exact al barajelor pentru că nu este domeniul Institutului, dar noi asigurăm monitorizarea câtorva baraje. În acest moment este obligatorie această activitate, dar Hidroelectrica și Apele Române chiar nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile. Câteva baraje au instalate asemenea sisteme, dar unele funcționează, iar altele nu", a mai arătat reprezentantul INFP.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus