Stiri de ultima ora

Întâlnire de gradul zero: Dăncilă, Teodorovici, Firea şi primarii de sector discută situaţia financiară a primăriilor

Întâlnire de gradul zero: Dăncilă, Teodorovici, Firea şi primarii de sector discută situaţia financiară a primăriilor
Economic
Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni marţi, la ora 11,00 cu edilul Capitalei, Gabriela Firea şi primarii de sector, discuţiile urmând să se axeze pe bugetele primăriilor. Întâlnirea survine declaraţiilor date de Gabriela Firea cu privire la falimentul nedeclarat în care se află primăriile.

Marţi, la ora 11,00, premierul Viorica Dăncilă va participa la o „întâlnire de lucru cu primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, şi cu primarii sectoarelor Capitalei. Participă ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici”, a informat Executivul.

Săptămâna trecută, Gabriela Firea declara că  că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”. Administraţia publică locală are nevoie „urgentă” de un miliard de lei pentru a-şi asigura activitatea.

„Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei şi de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu ştiţi dumneavoastră cine. Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, înaintea CEx PSD.

Primarul General al Capitalei a declarat că va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, săptămâna viitoare, pentru discutarea bugetului alocat primăriilor.

„Am vorbit cu doamna premier. Am anunţat această situaţie şi la BPN. Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier şi minsitrul de Finanţe săptămâna viitoare, care acum este plecat din ţară. S-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Astea sunt priorităţile. Nu să organizăm un Congres”, a adăugat ea.

Social democraţii s-au reunit la această oră în şedinţa CEx, unde urmează să decidă, printre altele şi propunerea pentru postul de vicepremier, după ce Klaus Iohannis a anunţat că îl respinge pe Titus Corlăţean.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus