Stiri de ultima ora

Încă un apropiat al lui Darius Vâlcov zboară din funcţie. Şefa ANAF va fi schimbată

Încă un apropiat al lui Darius Vâlcov zboară din funcţie. Şefa ANAF va fi schimbată
Economic
Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, va fi schimbată în scurt timp, o decizie în acest sens fiind deja luată la nivelul Ministerului Finanţelor, scrie profit.ro.

Discuţii pentru înlocuirea preşedintei ANAF se purtau încă din urmă cu două săptămâni, potrivit sursei citate. Profit.ro mai scrie că persoanele luate în calcul pentru a prelua şefia Fiscului, la acel moment, erau Mirela Călugăreanu, director general al Direcţiei Bucureşti a ANAF, fost preşedinte ANAF, şi Laura Nasta, director general adjunct pentru administrarea veniturilor statului şi vicepreşedinte la Direcţia Marilor Contribuabili ANAF.

Recent, surse declarau pentru „Adevărul” că  fidelă lui Darius Vâlcov. Acesta ar fi primul pas pentru îndepărtarea lui Vâlcov din Guvern, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea.

Luni, Darius Vâlcov şi-a dat demisia din funcţia de consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă .

Şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici ar fi nemulţumit de activitatea Mihaelei Triculescu. „Sarcina pe care orice şef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi”, spunea Eugen Teodorovici despre şefa Fiscului, Mihaela Triculescu, la începutul lunii mai.

ANAF nu a reuşit să realizeze planul de încasări de venituri bugetare în martie şi aprilie, arăta un document dezvăluit recent de senatorul PNL Florin Cîţu.

Mihaela Triculescu a fost numită şefă ANAF în luna ianuarie, cu susţinerea consilierului guvernamental Darius Vâlcov.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus