Stiri de ultima ora

iHunt - tot mai aproape de listarea pe AeRO

iHunt - tot mai aproape de listarea pe AeRO
Economic
iHunt Technology este tot mai aproape de listarea pe platforma AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în condiţiile în care, la mijlocul acestei săptămâni, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis Certificatul de Înregistrare a acţiunilor companiei în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ administrat de BVB.

"Am fost aproximativ zece ani broker şi investitor la bursă, astfel încât cred că listarea la BVB reprezintă cel mai bun mod de a dezvolta compania. iHunt a fost încă de la început proiectată pentru a fi listată şi pentru a avea succes. În acest moment, deţin 99,5% din companie, iar prin listare va fi vândut un pachet de cel puţin 10% din acţiuni, dar în funcţie de interesul pe care-l vor prezenta investitorii, este posibil să vindem şi mai mult", ne-a declarat Cezar Stroe.

Totodată, directorul iHunt a punctat că are în vedere o strategie de dezvoltare pentru companie, astfel încât la un moment dat emitentul să treacă pe piaţa principală a BVB.

Operaţiunea de piaţă va fi intermediată de Goldring, iar în cazul în care se va încheia cu succes, casa de brokeraj din Târgu Mureş va ajunge la a patra companie pe care o aduce la cota bursei după Transilvania Broker de Asigurare (TBK), Aages (AAG) şi Life in Hard (LIH).

iHunt Technology Import Export Ploieşti a fost înfiinţată în anul 2015 şi este producator sub brand propriu şi importator de telefoane mobile şi echipamente electronice.

Pentru anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de 24,68 milioane de lei, în apropierea celei din anul anterior, de 24,06 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut de la 2,14 milioane de lei, în 2017, la 0,48 milioane de lei în anul trecut.

iHunt Technology este una dintre cele 15 companii finaliste ale proiectului Made in Romania, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, program prin care se doreşte stimularea dezvoltării brandurilor din ţara noastră, inclusiv prin accesarea mecanismelor pieţei de capital pentru finanţare.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus