Stiri de ultima ora

IARNA A VENIT MAI DEVREME ÎN VESTUL EUROPEI! CÂND AJUNGE ȘI LA NOI VALUL DE FRIG!

IARNA A VENIT MAI DEVREME ÎN VESTUL EUROPEI! CÂND AJUNGE ȘI LA NOI VALUL DE FRIG!
Economic
De câteva zile curg imagini cu prima ninsoare din Italia, acolo unde vremea a venit mai devreme în zonele cu altitudine mai mare, în timp ce restul țării se confruntă cu un val de frig. Aceleași temperaturi mai scăzute sunt semnalate și în alte state din vestul Europei, în timp ce în România vremea a rămas călduroasă.

Începând de joi, 12 septembrie, meteorologii anunță schimbări în evoluția vremii. Chiar dacă temperaturile nu se vor ”prăbuși”, apar fenomene de toamnă precum ploile și vântul puternic. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în weekend încep să scadă temperaturile, iar vremea rece de toamnă pune stăpânire pe România.

Ziua de joi aduce nori și ploi de scurtă durată

Conform ANM, joi, 12 septembrie, cerul va avea înnorări temporare şi doar cu totul izolat, în prima parte a zilei se vor semnala ploi slabe de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare la munte şi în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, iar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în sud-estul ţării. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât cele specifice datei, se vor încadra în general între 24..25 de grade în estul Transilvaniei şi în nordul litoralului şi 29 de grade în vestul şi în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 19 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, unde dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

Până acum, luna septembrie a adus mai mult cu cea dintr-o lună de vară, rămânând șanse mari să avem o toamnă lungă. Cu toate acestea însă fenomenele extreme își vor face simțită prezența și asta din cauza formațiunilor ciclonice care se vor abate asupra Europei.

”Vor fi formațiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torențial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, a spus Floriana Georgescu, potrivit România TV.

Aceste furtuni violente apar pe fondul schimbărilor climatice care derivă și din arderea pădurilor în Amazonia, în Siberia şi Africa Centrală.

“Fumul degajat care oxidează, sunt substanțe care se pot constitui în nuclee de condensare, care să schimbe regimul de temperatură în zone vaste ale continentului”, a explicat meteorologul Floriana Georgescu.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus