Stiri de ultima ora

Guvernul Orban se reuneşte în şedinţă

Guvernul Orban se reuneşte în şedinţă
Economic
Ordinea de zi anunţată pentru şedinţă cuprinde un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, dar şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind siguranţa feroviară.

De asemenea, sunt trecute mai multe proiecte de hotărâri, dintre care unele vizează eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

Se vor discuta, de asemenea, trei memorandumuri: Aprobarea Planului anual de transpunere a directivelor Uniunii Europene; Acordarea de asistenţă Albaniei în operaţiunile de expertizare a structurii clădirilor post cutremur şi Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri.

În Memorandumul care vizează Secţia specială, MInisterul Justiţiei propune desfiinţarea acesteia sau regândirea modului în care funcţionează.

De asemenea, Guvernul este aşteptat să ia o decizie cu privire la asumrea răspunderii pentru abrogarea OUG 51/ 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus