Stiri de ultima ora

Guvernul adoptă ordonanţă pentru plata salariilor bugetarilor din ministerele fără titular

Guvernul adoptă ordonanţă pentru plata salariilor bugetarilor din ministerele fără titular
Economic
Guvernul va adopta în şedinţa de joi ordonanţă de urgenţă prin care secretarii generali vor avea drept de semnătură astfel încât să poată fi făcută plata salariilor către bugetarii din ministerele fără titular, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

„Completăm printr-o ordonanţă de urgenţă codul administrativ în sensul consolidării atribuţiilor secretarului general al ministerului, înalt funcţionar public, care are rolul de a asigura continuitatea activităţii instituţiei. Concret, secretarul general al ministerului va fi ordonator principal de credit în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau în cazul în care ministrul se află în imposibilitatea exercitării atribuţiilor”, a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Astăzi vor putea fi plătite salariile angajaţilor din ministere şi din instituţiile subordonate şi vor putea fi plătite facturi, a precizat Dăncilă.

Premierul a solicitat secretarilor generali din ministerele de Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul să se ocupe cu prioritate de plata salariilor angajaţilor.

Ministerul Muncii Marius Budăi a declarat că în şedinţa de Guvern de astăzi se „rezolvă problema printr-o ordonanţă de urgenţă”.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus