Stiri de ultima ora

Guaido îndeamnă Europa să extindă sancţiunile impuse regimului Maduro

Guaido îndeamnă Europa să extindă sancţiunile impuse regimului Maduro
Economic
Opozantul Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al venezuelei, îi îndeamnă pe europeni să-şi intensifice sancţiunile financiare vizând regimul lui Nicolas Maduro, la o zi după expulzarea ambasadorului Germaniei din cauza unui "amestec", relatează AFP.

Ţările europene "ar trebui să consolideze sancţiunile financiare impuse regimului. Comunitatea internaţională trebuie să împiedice banii venezuelenilor să fie folosiţi cu reavoinţă pentru a ucide opozanţi ai regimului şi popoarele autohtone", a declarat Guaido într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel.

El a condamnat puternic decizia adoptată cu o zi înainte de preşedintele Maduro, de a-l expulza pe ambasadorul Germaniei la Caracas, cerându-i acestuia din urmă "să rămână" în Venezuela.

"Venezuela trăieşte sub o dictatură, iar acest mod de a proceda constituie o ameninţare la adresa Germaniei. Maduro ocupă ilegal preşedinţia. El nu este legitim pentru ca să declare un ambasador indezirabil", a declarat el, mulţumind Germaniei pentru ajutorul umanitar pe care l-a oferit.

"Regimul nu ameninţă doar verbal ambasadorul, integritatea sa fizică este de asemenea ameninţată", a apreciat el.

Acuzat de "amestec în afacerile interne" ale ţării, ambasadorul german Daniel Kriener a fost declarat persona non grata şi a fost invitat să părăsească ţara "în 48 de ore", a anunţat ieri vicepreşedinţia venezueleană, conform AFP.

Această expulzare a fost condamnată imediat de Berlin, care o consideră "de neînţeles" şi apreciază că ea "agravează situaţia şi nu contribuie la destindere".

Gestul Guvernului venezuelean are loc în urma unor noi sancţiuni anunţate de Washington, care a revocat vizele a 77 de reprezentanţi ai regimului şi rudelor lor, după ce a anunţat alte zeci de anulări şi a ameninţat "instituţiile financiare străine implicate (în ajutorarea) lui Nicolas Maduro şi reţelei sale corupte", mai scrie AFP.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus